Перша бюджетна афера надало-заставнівської коаліції у Тернополі

Поділитися

Заставний-НадалУ затвердженому 22 грудня майже мільярдному міському бюджеті-2016 Тернополя повторилася минулорічна корупційна новела.
З волі виконавчого комітету у рішенні міської ради про бюджет на 2016 рік з’явився пункт двадцять перший, згідно з яким з під казначейського контролю виводиться понад 7 млн. гривень.
Кому планується надати ці кошти?
5 млн 850 тисяч КП “Тернопільелектротранс” (Андрію Мастюху) та 1 млн 400 тисяч – . управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міської ради -на облаштування міського кладовища по вул. Бригадній.
Цікаво, що ця афера залишилася непомітною для правдолюбів з об’єднання “Самопоміч”, Петра Ландяка з його громадянською позицією, народних контролерів і ляшківців.
Як відреагує на таке порушення бюджетного законодавства володар ока Уряду і Президента в області, адже згідно з діючим бюджетним кодексом він мав би зупинити дію цього пункту рішення міської ради і подати до суду.
Щоб це зробити він має рівно тиждень.

Проект
Про бюджет міста Тернополя на 2016 рік

Розглянувши подання виконавчого комітету міської ради та відповідно до ст.26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Тернопільська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2016 рік:
– доходи міського бюджету у сумі 957570,5 тис. грн., в тому числі доходи загального фонду міського бюджету 905186,7 тис. грн., доходи спеціального фонду міського бюджету 52383,8 тис. грн., у тому числі бюджету розвитку 10500,0 тис. грн. згідно з додатком №1 цього рішення;
– видатки міського бюджету у сумі 932452,1 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду міського бюджету 738746,2 тис. грн., видатки спеціального фонду міського бюджету 193705,9 тис. гривень;
– повернення кредитів до міського бюджету у сумі 70,0 тис. грн., у тому числі повернення кредитів до спеціального фонду міського бюджету  70,0 тис. гривень;
– надання кредитів з міського бюджету у сумі 25118,4 тис. грн., у тому числі надання кредитів із загального фонду міського бюджету  100,0 тис. грн. та надання кредитів із спеціального фонду міського бюджету  25018,4 тис. гривень;
– профіцит міського бюджету у сумі 166340,5 тис. грн., в тому числі загального фонду міського бюджету 166340,5 тис. грн., згідно з додатком №2 до цього рішення.
– дефіцит спеціального фонду міського бюджету у сумі 166340,5 тис. грн. згідно з додатком №2 до цього рішення.
2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів міського бюджету на 2016 рік, у тому числі по загальному фонду 738746,2 тис. грн. та спеціальному фонду 193705,9 тис. грн. згідно з додатком №3 до цього рішення.

3. Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів міського бюджету у сумі 300,0 тис. гривень.

4. Затвердити на 2016 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком №5 до цього рішення.
5. Затвердити на 2016 рік перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку, згідно з додатком №6 до цього рішення.

6. Затвердити на 2016 рік резервний фонд міського бюджету у сумі 1000,0тис. гривень.

7. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду міського бюджету на 2016 рік за їх економічною структурою:
– оплата праці працівників бюджетних установ;
– нарахування на заробітну плату ;
– придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів ;
– забезпечення продуктами харчування ;
– оплата комунальних послуг та енергоносіїв ;
– обслуговування міського боргу ;
– поточні трансферти населенню ;
– поточні трансферти місцевим бюджетам ;
– забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування ;
– компенсація процентів, сплачуваних банкам та/або іншим фінансовим установам за кредитами, отриманими громадянами на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла ;
– заходи, пов’язані з обороноздатністю держави, що здійснюються за рахунок коштів резервного фонду міського бюджету.

8. Затвердити в складі видатків міського бюджету кошти на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі 228216,2 тис. грн. згідно з додатком №7 до цього рішення.

9. Визначити граничний розмір місцевого боргу міського бюджету станом на 31 грудня 2016 року у сумі 200 000,0 тис. гривень.

10. Установити на 2016 рік граничний обсяг надання місцевих гарантій у сумі 100 000,0 тис. грн.

11. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому управлінню міської ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України позики на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

12. Керівникам бюджетних установ утримувати чисельність працівників та здійснювати фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого бюджетними установами у кошторисах.
Розпорядникам коштів міського бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

13. Установити, що у загальному фонді міського бюджету на 2016 рік:
до доходів належать надходження, визначені ст. 64 Бюджетного кодексу України:
джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені ст.64 Бюджетного кодексу України щодо міського бюджету;
джерелами формування у частині кредитування є надходження, визначені ст. 64 Бюджетного кодексу України.

14. Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету міста на 2016 рік у частині доходів є надходження, визначені ст. 69.1 та ст. 71 Бюджетного кодексу України, а також кошти передані із загального фонду ( ст.64).

15. Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету на 2016 рік у частині фінансування є надходження, визначені ст. 69.1, ст. 71 Бюджетного кодексу України, а також кошти передані із загального фонду ( ст.64)

16. Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету України на 2016 рік у частині кредитування є надходження, визначені ст. 69.1 Бюджетного кодексу України та кошти передані із загального фонду (ст. 64).

17. Установити, що з 01.01.2016 року комунальні унітарні підприємства, які зареєстровані на території міста і належать до спільної власності територіальної громади міста, та їх об’єднання, що перебувають на загальній системі оподаткування, сплачують до загального фонду міського бюджету частину прибутку (доходу) розрахованого згідно Положень (стандартів) бухгалтерського обліку за ставками у розмірах:
– КП теплових мереж„Тернопільміськтеплокомуненерго” – 0 відсотків;
– КП „Тернопільводоканал” – 0 відсотків ;
– іншим підприємствам – 30 відсотків.
Відрахування частини чистого прибутку (доходу) здійснюється комунальними унітарними підприємствами та їх об”єднаннями, що належать до комунальної власності міста, відповідно до Порядку, затвердженого рішенням міської ради від 26.04.2013 року № 6/31/6.
Інформацію про нарахування та сплату частини прибутку (доходу) комунальні підприємства подають до фінансового управління Тернопільської міської ради.

18. Надати право фінансовому управлінню міської ради в процесі виконання міського бюджету, у виняткових випадках, за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів, здійснювати перерозподіл видатків за кодами функціональної класифікації в розрізі економічної класифікації в межах загального обсягу його бюджетних призначень окремо по загальному та спеціальному фондах міського бюджету. Перерозподіл бюджетних призначень за кодами функціональної класифікації у межах загального обсягу головного розпорядника коштів міського бюджету, збільшення бюджетних призначень на видатки розвитку за рахунок зменшення бюджетних призначень по інших видатках споживання окремо по загальному та спеціальному фондах бюджету здійснювати за рішенням виконавчого комітету міської ради за погодженням з постійною комісією міської ради з питань бюджету та фінансів.

19. Надати право виконавчому комітету протягом 2016 року здійснювати перерозподіл затверджених обсягів трансфертів з державного бюджету міському бюджету в межах одного виду та розподіл збільшених або зменшених їх обсягів за погодженням з постійною комісією Тернопільської міської ради з питань бюджету та фінансів, з наступним затвердженням міською радою.

20. Відповідно до ст.16 Бюджетного кодексу України надати право керівнику фінансового управління в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитах з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.

21.Внески у статутний капітал комунальних підприємств Тернопільської міської ради здійснювати, в тому числі шляхом перерахування коштів на банківські рахунки підприємств, без включення їх до мережі одержувачів бюджетних коштів.
22. Додатки № 1-7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

23. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Тернопільської міської ради з питань бюджету та фінансів.

Міський голова С.В.Надал

Ланівчани продовжують протестувати проти роботи свиноферми

У Тернополі будуть формувати бачення центру культури