Samsung оголошує результати конкурсу «Samsung назустріч знанням 2015»

Поділитися

645863Компанія «Samsung Electronics Україна» оголошує результати конкурсу «Samsung назустріч знанням 2015», який проходив з 7 грудня 2015 року по 19 січня 2016 року. Проект був реалізований за підтримки Міністерства освіти і науки України і є частиною глобальної програми «Samsung. Надія для дітей». Її мета полягає в залученні уваги громадськості до соціально значущих проблем та наданні реальної допомоги у сфері освіти та охорони здоров’я дітей.

Цього року учасниками конкурсу «Samsung назустріч знанням 2015» стали представники 6 шкіл-переможців конкурсу, проведеного в 2014 році: Вінницька загальноосвітня школа №33, Тернопільська спеціалізована школа №5, Мелітопольська загальноосвітня школа №23, гімназія ім В.М. Гнатюка в місті Бучач, Кременчуцький ліцей «Політ», а також загальноосвітня школа №27 міста Суми.

Конкурс «Samsung назустріч знанням 2015» спрямований на стимулювання використання «смарт-класів», у той час як його завданням стала демонстрація викладачами найбільш значущих поліпшень в освіті, які стали можливими завдяки «смарт-класам» Samsung, у форматі відео-уроку.

«Конкурс відеороликів на базі «смарт-класів» у школах, які перемогли торік, – дуже важлива ініціатива компанії, оскільки дає можливість оцінити реальний внесок сучасного технічного обладнання в школах у якість навчального процесу. Проект «Samsung назустріч знанням» не тільки робить значний внесок у розвиток освіти в Україні, а й залучає українські школи, учнів та вчителів до глобальних ініціатив» – зазначила Євгенія Гавриленко, менеджер проектів корпоративної соціальної відповідальності компанії «Samsung Electronics Україна».

«Міністерство освіти і науки України надає підтримку проекту «Samsung назустріч знанням» з метою сприяння модернізації технічного оснащення українських шкіл. Цей проект дуже вагомий для сфери української освіти, так як має практичне значення і стимулює вчителів України використовувати можливості новітніх технологій у навчальному процесі» – стверджує головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Богдан Кудренко.

Конкурсні роботи оцінювалися за кількома критеріями, а саме: єдність і витриманість стилю, авторська оригінальність ідеї, дотримання основних дидактичних принципів навчання при впровадженні обладнання «смарт-класу» під час уроку (системність, послідовність, доступність, науковість, наочність), обґрунтованість і доцільність використання «смарт-класу», а також різноманітність підходів до використання «смарт-класу» в рамках одного уроку. Оцінювання здійснювалося за п’ятибальною шкалою по кожному з перерахованих параметрів, у результаті чого виводилася середня оцінка конкурсної роботи.

Переможцем стала Шаповал Ольга Григорівна, яка представляє Кременчуцький ліцей «Політ». Вчитель-переможець отримає смартфон Samsung Galaxy A5, а школа, яку він представляє, стане володарем 55-дюймового телевізора Samsung J6500AUXUA.

Крім того, окремо була відзначена креативність роботи викладача Мелітопольської загальноосвітньої школи №23. Рішенням компанії «Samsung Electronics Україна» Кідалова Наталія Олександрівна буде нагороджена смартфоном Samsung Galaxy J5. Варто відзначити, що команда Наталії Олександрівни двічі перемагала у конкурсі «Samsung назустріч знанням» – у 2008 і 2014 році.

Більш детально ви можете ознайомитися з інформацією про конкурс на сайті http://www.samsung.com/ua/school_contest/

Про соціальну ініціативу «Samsung назустріч знанням»

Загальнонаціональний освітній проект «Samsung назустріч знанням», який є частиною глобальної програми «Samsung. Надія для дітей», проходить в Україні восьмий рік поспіль. За попередні роки в проекті взяло участь більше 5000 шкіл, було отримано понад 9000 есе, більш ніж 40 шкіл були обладнані новими комп’ютерними класами та мультимедійними лабораторіями від Samsung.

У 2014 році перед учасниками постало завдання описати школу майбутнього і розкрити своє бачення за допомогою відеопрезентацій. У результаті публічного голосування з 15 команд було визначено 6 лідерів.

У ролі призу виступали сертифікати на установку «смарт-класів» для своїх шкіл. До їх складу входить інтерактивна дошка Samsung, 30 планшетів Samsung Note 10.1 2014 edition і Tab 4, монітор і комп’ютер для викладача, багатофункціональний пристрій, а також шафа для зарядки і зберігання планшетів. Окрім того, «смарт-клас» від Samsung обладнаний спеціальним програмним забезпеченням.

Про компанію Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. втілює в життя передові ідеї та впроваджує інноваційні технології, надихаючи людей і формуючи майбутнє споживчого ринку в таких категоріях, як телевізори, смартфони, планшети, камери, побутові прилади, принтери, медичні пристрої, мережеві системи, напівпровідники та світлодіодні рішення. Компанія є одним із лідерів у галузі розвитку інноваційної індустрії Інтернету речей (Internet of Things) завдяки відкритій платформі SmartThings, широкому асортименту «розумних» пристроїв і проактивному міжгалузевому співробітництву. У 84 країнах світу в компанії Samsung працює понад 319 тисяч осіб, а річний обсяг продажів становить 196 млрд дол. США.

Росіянка заспівала пісню про рубль, який коштує один долар (відео)

11 “буржуйок” передали працівники Тернопільського обласного управління водних ресурсів волонтерам для відправки в зону АТО