У місцеві бюджети Тернопільщини юридичні особи спрямували понад 91 млн гривень єдиного податку

Поділитися

analitica.kiev.ua_svinya-kopilkaСтаном на перше січня поточного року на обліку у фіскальній службі області перебуває 2870 платників третьої групи та 759 платників четвертої групи.
Минулоріч від вказаних платників у місцеву скарбницю надійшло 91,6 гривень єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2014 року підприємці Тернопільщини спрямували до бюджету на 59,6 млн гривень цього податку більше.
Зокрема, у грудні минулого року юридичні особи Тернопільщини сплатили до місцевих бюджетів 8,7 млн грн єдиного податку, виконання прогнозного показника становить 220,7%. Для порівняння, у грудні 2014 року надходження цього платежу складали 5,9 млн гривень.
Варто зазначити, що відповідно до п. 295.1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), платники єдиного податку першої і другої групи сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Таким чином останнім днем сплати буде 20 січня 2016 року.
Нагадаємо, сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси (п.295.4 ПКУ).

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Звітність неприбуткових установ та організацій: результати 2015 року

Міністерство екології рекомендує облдержадміністраціям Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей утриматись від будівництва ГЕС на Дністрі