Біля Мар’їнки та Красногорівки бойовики здійснили 5 мінометних обстрілів, під Маріуполем зафіксували 11 безпілотників

Поділитися

08-02Протягом минулої доби на Луганському напрямку було спокійно, проте зафіксували низку провокацій незаконних збройних формувань на Донецькому та Маріупольському напрямках. «На Світлодарській дузі, у передмістях Горлівки та поблизу Донецького аеропорту тривають бойові дії низької інтенсивності. Кілька разів противник застосовував важке озброєння – міномети та бронетехніку. Також одразу на кількох ділянках фронту триває «снайперська війна», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Маріупольському напрямку найбільша активність бойовиків спостерігалася біля Мар’їнки та Красногорівки. «Активні обстріли противника розпочалися вчора вранці та тривали до пізнього вечора. 5 разів наші позиції були обстріляні з мінометів. Також по наших військових неодноразово відкривали вогонь снайпери незаконних збройних формувань», – зазначив Андрій Лисенко. Також декілька провокацій відбулося поблизу Старогнатівки та Гранітного. Крім того, на Маріупольському напрямку різко активізувалися польоти безпілотників бойовиків – всього 11 за останню добу. «Ще 1 БПЛА було виявлено на Луганщині поблизу міста Щастя», – зазначив речник АПУ з питань АТО. «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено у Мар’їнці», – додав Андрій Лисенко.

За інформацією ГУР МОУ, у зв’язку з нестачею медикаментів серед членів незаконних збройних формувань трапляється дедалі більше летальних випадків від інфекційних захворювань. Зокрема, повідомив полковник Лисенко, «підтверджуються випадки смерті 50 окупантів».

На КПВВ «Мар’їнка» співробітники СБУ та Державної фіскальної служби затримали екскаватор, який без жодних дозвільних документів намагалися провезти на тимчасово окуповані території. «За словами водія, екскаватор збиралися використати у комерційних цілях», – зазначив речник АПУ з питань АТО.

Діти із зони АТО пройдуть соціальну адаптацію в офтальмологічному санаторії “Барвінок”, що на Зборівщині

На вулиці 15 Квітня автомобіль наїхав на пішохода