Чому не відправили у відставку уряд Яценюка?

Поділитися

b-00356532-a-00033676Сьогодні у Верховній раді був найнеймовірніший цирк для політично зазомбованих українців. Депутати нібито відправляли уряд Аресенія Яценюка у відставку. Для повноцінної дії забракло 32 голоси.

Як тільки “кіно” скінчилось”, 1+1 почав зомбувати глядачів “сенсацією”, більшою, ніж нова зачіска Юлії Тимошенко. Насправді, все це була вистава, яку тепер подаватимуть різні сили під своїм соусом. Від Блоку Петра Порошенка розповідатимуть байку, що це регіонали зберегли уряд. Першим з таким спічем виступив порошенківець Мустафа Наєм: “Во время рассмотрения постановления об отставке Кабинета министров из зала вышли депутаты Оппозиционного блока, близкие к Ринату Ахметову, а группа Видродження, близкая к Игорю Коломойскому. Это все, что вам нужно знать о правительстве Арсения Яценюка”.

Насправді, згідно підсумків голосування, відправити уряд у відставку могли порошенківці. Нагадаємо, що за відставку проголосувало 194 народних обранців.

У той же час 10 депутатів Блоку Петра Порошенка не взяли участь у голосуванні. Не голосувало 19, бо нібито були відсутні і 10 утрималось – разом 39 голосів. Питання ще є?

blok

Олесь Доній ось так оцінив ситуацію у Верховній раді: “Для тих, хто мріє сбогодні про відставку Яценюка. Повторюсь: відставка Яценюка-дрібниця, яка ні на що не вплине в країні. Я неодноразово казав ще півтора року тому, що Яценюка не можна не те, що на посаду прем’єра, а навіть на посаду міністра ставити-бо він в силу своїх психологічних властивостей завжди працюватиме на олгархат. Тоді суспільтво не хотіло слухати-було зачаровано “найкращим прем’єром”.
То послухайте зараз: олігархічні схеми в Україні замикаються на Адміністрації Президента та особисто на Порошенкові. Яценюк-дріб’язок в системі Порошенка. Яким він пожертвує, коли вважатиме за потрібне. А Ви вважатимете, що то “велика перемога суспільства”…
Не буде “перемоги” суспільства ані у зміні Уряду і прем’єра, ані у перевиборах Верховної Ради України, поки не буде дострокових перевиборів Президента.
А поки суспільство цього не усвідомило, можете спостерігати за мильною тягломотиною “знімуть-не знімуть “найкращого прем’єра”….

навіть у Тимошенко не все гаразд із дисципліною ... Ігор луценко не проголосував за відставку Яценюка
навіть у Тимошенко не все гаразд із дисципліною … Ігор Луценко не проголосував за відставку Яценюка

Щодо тернопільських нардепів, то порошенківці Побер, Люшняк і Юрик кнопкодавили як наказав у виставі Юра Луценко. Свободівець Місько Головно теж не міг підтримати уряд, бо безробітні однопартійці нині підзаробляли під Верховною радою і всіма облдержадміністраціями. Шеф більшості нардепів Роман Заставний мусів підтримати Арсенія Яценюка. Позафракційна яйцетрималка керівника уряду мусіла хоч колись бути послідовною і тому за відставку. Не переплутав кнопки, як Наташка Королевська, Тарас Пастух з “Самопомочі”. Він теж відправляв Арсенія погуляти, але…

За добу по позиціях сил АТО випустили понад 200 мін, поблизу Зайцевого та Майорська бойовики застосували 122-мм САУ «Гвоздика»

18-20 лютого на Майдані відбудеться «Пелюсткова хода» та інші пам’ятні заходи на честь героїв Небесної Сотні