Компанія Boston Dynamics показала можливості останнього покоління роботів Атлас

Поділитися

Компанія Boston Dynamics, що належить Google, холдингу Alphabet Inc., випустила чергове відео, яке демонструє здатності розробленого нею для потреб американських військових робота Atlas. Людиноподібний механізм стійко виносить все знущання)))))) і самостійно встає навіть будучи збитим з ніг. Головна відмінність нової версії Atlas від попередніх – використання автономного джерела живлення. Попередня модель, нагадаємо, гуляла на “повідку”, по якому надходила електрика. Тепер акумулятор вбудований в тіло робота. Крім того, Atlas став істотно більш спритним, тихим і навіть злегка схуд.

Boston Dynamics 2Якщо у вас добре розвинена здатність співпереживати, відео десь з другої половини може викликати неприємні емоції – робота пхають ключкою, висмикують у нього з-під носа вантаж, який йому доручено взяти, а потім взагалі збивають з ніг ударом в спину. Все це, втім, робиться не заради забави, а щоб навчити машину реагувати в нестандартних ситуаціях.

Нова версія Atlas важить приблизно 80 кілограмів при рості 180 см. Робот орієнтується в просторі за допомогою LIDAR-датчиків і стереосенсорів, розташованих в голові. Додаткові датчики, розташовані в кінцівках, допомагають машині зберігати рівновагу. В результаті Atlas може не тільки пересуватися на двох ногах по засніженому лісі і піднімати коробки вагою близько 4 кг, але і підніматися на ноги після того, як впаде.

Близько року тому співробітники Boston Dynamics виклали в Мережу відео, де копали робота-собаку” Spot. Машина при цьому демонструвала спритність, яку багато хто прокоментував як лякаючу.

Шахрай вимагав 13 тисяч гривень у мешканки Бережан

Особенности выбора холодильников