На Тернопільщині будуть робити бельгійські меблі

Поділитися

oda ekonomikaПід час робочої зустрічі в Тернопільській облдержадміністрації з представниками бельгійської компанії «Хіма Ен.Ві» було обговорено можливості впровадження на території Тернопілля нового інвестиційного проекту.
До слова, бельгійці обирають регіон для будівництва заводу з виробництва м’яких меблів, який розрахований на 250 робочих місць. Представник компанії «Хіма Ен.Ві» Френсіс Фонтейн розповів про специфіку роботи підприємства та необхідний рівень кваліфікації працівників.
У зустрічі взяли участь директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук, директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ОДА Галина Воляник та консультант львівської компанії «Едвайс груп» Олег Кириєвський.
Зокрема, директор ОЦЗ Петро Химейчук зазначив, що служба зайнятості готова посприяти бельгійцям у підборі на підприємство кваліфікованих кадрів, можлива й перекваліфікація працівників.
– В області діє два профтехучилища, куди ми спрямовуємо безробітних для здобуття професії шевця другої категорії, – продовжив він. – Маємо змогу готувати потрібних компанії фахівців й безпосередньо на виробництві, а витрати на таке професійне навчання покриватимуться із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Звільнять Яценюка чи не звільнять?

За добу по позиціях сил АТО випустили понад 200 мін, поблизу Зайцевого та Майорська бойовики застосували 122-мм САУ «Гвоздика»