Не купуйте на сайті “OLX”, щоб убезпечити себе від шахраїв

Поділитися

Торгівля у мережі Інтренет: шахраї і без банківських карток виманюють готівку

olxПро шахрайські схеми під час купівлі-продажу в інтернеті правоохоронці попереджали сотні разів. Найпоширеніший спосіб – обманом вивідати конфіденційні дані та зняти готівку з картки. Однак заробити гроші аферистам вдається й іншим способом. Наприклад на завдатку.

 Фотоапарат 18-річна тернополянка знайшла на сайті «OLX». Вартував він значно дешевше аніж в торговому центрі, тому дівчина вирішила одразу придбати цифрову техніку. Ввічливий продавець, до якого зателефонувала по оголошенню, розповів про умови придбання. Зазначив що відправить товар наложеним платіжем, однак для підтвердження що й справді придбає товар, потрібно перекинути на картку 900 гривень завдатку. Решту дівчина мала оплатити при отримані фотоапарату.

Вона погодилася на такі умови. Перекинула гроші та стала очікувати на дзвінок продавця. Однак той не телефонував, а при спробі зв’язатися з ним самій, почула у слухавці, що номер даного абонента не є дійсним. Аферист виманив гроші та пропав.

В шахрайську пасту потрапив 25 річним мешканець обласного центру. Молодик загубив барсетку з документами та розмістив оголошення в соцмережах про винагороду за їх повернення. Чим і скористався шахрай. Невідомий зловмисник зателефонував до потерпілого та повідомив, що знайшов втрачене. Зазначив, що готовий зустрітися, однак попросив кинути половину винагороди на мобільний. Власник документів поповнив аферисту рахунок на тисячу гривень. Отак окрім документів втратив і готівку. Номер абонента більше не відповідав.

 

Поліцейські вкотре попереджають мешканців бути обачними та не довіряти невідомим.

Ретельно перевіряйте будь-яку інформацію, не передавайте кошти незнайомим людям. Купуючи речі в мережі інтернет, розраховуйтеся безпосередньо наложеною платіжкою. Таким чином, якщо товар вам не підійшов, його можна одразу відправити продавцю. Затратите більше часу, однак збережете власні гроші.

 

Сектор комунікації

Головного управління

Національної поліції

в Тернопільській області

З пластмасових кришечок протези не роблять

Пародію на найскандальнішу еротичну драму “П’ятдесят відтінків сірого” покажуть у Тернополі (відео)