Оскар-2016: онлайн-телетрансляция

Поділитися

У ніч на понеділок, 29 лютого, в ЛосАнджелесі, в американському штаті Каліфорнія, відбудеться 88а церемонія вручення кінопремії Оскар”. Її вестиме стендапкомік Кріс Рок. Церемонія стартує о 2.00 за київським часом з проходу гостей по червоній доріжці. І якщо в Росії найпрестижніша кінопремія поділила народ на вболівальників і противників отримання золотої статуетки Леонардо Ді Капріо, то в Україні усі переживають за наш документальний фільм “Зима у вогні”.

Якщо хтось не в курсі, то стрічку про події на Майдані зняв ізраїльський режисер Євген Афінеєвський. Повна назва стрічки “Зима у вогні: Боротьба України за волю”. Це вперше в історії український фільм отримав можливість завоювати найпрестижнішу кінонагороду. Конкурентами в категорії документальний фільм на “Оскара” стрічки про Майдан є  “Емі” режисера Азіфа Кападіа,  “Земля картелей” Метта Хейнемана, “Погляд тиші” Джошуа Оппенгеймера та “Що трапилося, міс Симон?” Лізи Гарбус.

“Зима у вогні” розповідає про події в Києві взимку 2013-2014 років. В основі фільму зйомки 28 операторів-аматорів. Виробництво фільму підтримала американська компанія Netflix.

Світова прем’єра кінострічки відбулась 3 вересня 2015 року на Венеційському кінофестивалі. Фільм був показаний в головному конкурсі на кінофестивалі в Телларайді 2015 та в секції документальних фільмів на міжнародному кінофестивалі у Торонто 2015, де отримав Приз глядацької аудиторії за найкращий документальний фільм.

di kaprio

Чи отримає Луї ван Гал “Оскар”? (відео)

Бывший сотрудник КГБ хвалится, как пытал и убивал людей (видео)