Тернополян закликають ігнорувати цирк

Поділитися

У соціальній групі “Громадська ініціатива Тернопіль” поширили відео про те, в яких жахливих умовах утримуються тварини цирку “Кураж”. Саме в цьому цирку нещодавно трапилась трагедія – пожежа, під час якої загинув десяток голубів.

***

“Тернопіль, 16.02.2016. Утримання верблюда – наочне, але нам не вдалось побачити, як утримується ведмідь, який є червонокнижною твариною та, згідно законодавства, має утримуватись в відповідних умовах. І нам чомусь здається, що там тих умов далеко не дотримуються.
Закликаємо вас ігнорувати цирки з виступом тварин, так як там тварини піддаються неабияким тортурам під час дресирувань та схожим на концтабір умовам утримання!

Всеукраїнське законодавство: “Когда Верховная Рада Украины в очередной раз 12.02.2015 принимала закон «Об упрощении ведения бизнеса в стране», эта Рада не подумала о том, что в Украине такой бизнес ведут живодёры, насильники, эксплуататоры диких и домашних животных в цирках, зверинцах, на выставках, уличные попрошайки-фотографы и прочие бездельники, – пишет в своем блоге николаевская зоозащитница Муза Махова. – Всё начиналось в 2014 году, когда эта Рада одним махом удалила 38 статью из Закона Украины «О ветеринарной медицине», по которой на ветеринарных инспекторов возлагалась обязанность – контролировать содержание животных на всех зоологических объектах, в том числе, предпринимательских – цирках, выставках, зверинцах и прочее. Постепенно такого права в 2014 году лишились и экологические инспектора, с лёгкой руки лоббистов бизнеса в Верховной Раде. Результатом такого непродуманного, безнравственного подхода депутатов Верховной Рады к охране природной окружающей среды, к животным, содержащимся в неволе, к эксплуатации животных, содержащихся в неволе, стало наглое поведение циркачей-укротителей диких и домашних животных, собирателей экзотических животных в частных выставках.”
До того всього ще й діє мораторій на будь-які перевірки і міська екоінспекція фактично не має права зайти на орендовану цирком територію, хоча, звичайно, викликати їх можна спробувати, але чи це щось дасть, під питанням… Міліція просто “забиває болт” на таке. А знаємо ми це з власного досвіду, так як прецеденти в Тернополі вже були (дивіться відео)..

Тоді з небайдужими людьми нерви тим циркачам ми потріпали та активістам з представниками екоінспекції навіть вивели ведмедів з вагончику для візуального огляду і “пообіцяли” що змінять умови, але не більше (одне тоді втішило: ведмеді виглядали здоровими і не худими)..
Єдине, це підіймати громадськість і влаштовувати акції (можливо “циркачі” задумаються про утримання, але не факт).. От тільки чи готова до цього громадськість?..

У Тернополі до 64 письменників додалось ще 8 (відео)

По справах Майдану проходять 330 суддів, проте жоден суддя, які виносив неправомірні рішення, не покараний