У Києві масово відбирають пакети з їжею у покупців, які виходять з супермаркетів

Поділитися

grabyeУ Києві групи невідомих почали нападати на людей, які виходять з супермаркетів, і відбирати у них пакети з їжею.  Жителі Воскресенки  розповідають, що за два дні, минулої п’ятниці та суботи, відбулося два таких нападу, пише Сегодня.

За словами Влада Андрійченко, його намагалися пограбувати двоє, коли він, скупившись в місцевому маркеті, йшов по вул. Карбишева. «Сталося це в п’ятницю в 20:25. Напали двоє. Намагалися вирвати з рук пакети з продуктами, але не вдалося. Після марних спроб просто втекли!» – пише у соцмережах киянин і додає, що викликав поліцію.

Другий випадок стався на перетині вулиць Курнатовського і Кибальчича – п’ятеро невідомих побили перехожого і відібрали у нього три кульки з продуктами. У поліції Дніпровського району обидва випадки підтверджують. «За фактом події на Курнатовського відкрито кримінальне провадження за статтею «Грабіж». За другим випадку, що стався на вул. Карбишева, ведеться слідство», – кажуть у поліції.

Відбирають кульки з їжею і в Голосієвому. «У поліцію звернувся 27-річний киянин і заявив, що в ліфті з ножем на нього напали двоє невідомих і відібрали гроші, телефон і два пакети з продуктами! Нападників затримали в той же день. Ними виявилися 39-річний уродженець Київщини та 32-річний черкащанин, які зізналися у скоєному. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею «Розбій», а це до 10 років в’язниці», – розповіли в поліції.

Як пояснюють в поліції, такими грабіжниками часто виступають приїжджі та безробітні, а провиною – складна економічна ситуація в країні. «Відбирають все, що може здатися цінним: гроші, мобільні і навіть продукти. Щоб не стати жертвою таких злочинців, потрібно намагатися по вечорах не ходити поодинці», – радить начальник прес-служби столичної поліції Оксана Блищик.

В Україні від грипу померли вже 192 людини

Водники Тернопільщини наліпили дві тисячі вареників для воїнів АТО