У Путіна прокоментували зв’язок тульського губернатора з втечею Януковича

Поділитися
dymin
Олексій Дюмін

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков прокоментував участь нового тульського губернатора Олексія Дюміна у втечі екс-президента України Віктора Януковича.
На питання про те, чи відомо Кремлю, що Дюмін організував втечу Януковича з України, Пєсков заявив, що «подібна операція виконується спеціальними силами, і ми не володіємо інформацією про їх кадровий склад», – цитує Пєскова РБК.
Як відомо, раніше газета «Комерсант» повідомила з посиланням на джерело, близьке до Генштабу, що генерал-майор Дюмін розробив і сприяв втечі Януковича до Росії в ніч на 23 лютого 2014 року. За даними видання, президент РФ Володимир Путін після закінчення операції високо оцінив дії підлеглих Дюміна.

Зазначається, що у минулий вівторок Путін прийняв відставку губернатора Тульської області Володимира Груздєва, призначивши Дюміна виконуючим обов’язки глави регіону. Дюмін раніше обіймав посаду заступника міністра оборони.Також новопризначений губернатор стояв на чолі закритого підрозділу, який відіграв одну з ключових ролей в анексії Криму.

unian.ua

***

За словами співрозмовника видання “Комерсант”, у 2014 році Олексій Дюмін отримав звання генерал-майора і очолив Сили спеціальних операцій — закритий підрозділ, що зіграв одну з ключових ролей в анексії Криму Росією. Джерело зазначило, що Дюмін впорався з поставленими завданнями “просто блискуче”.

Зокрема, саме під його керівництвом була розроблена і проведена в ніч на 23 лютого 2014 року екстрена “евакуація” екс-президента України Віктора Януковича до РФ: “спецслужби були готові евакуювати його повітряним, морським або сухопутним шляхом”.

У свою чергу російський лідер Путін високо оцінив дії підлеглих Дюміна, який згодом отримав підвищення по службі: став начальником Головного штабу і першим заступником головкому сухопутних військ РФ Олега Салюкова.

За інформацією “Ъ”, призначення генерала Дюміна на посаду заступника міністра відбулося за особистою вказівкою президента.

2 лютого 2016 року Дюмін був призначений в.о. губернатора Тульської області РФ.

Навіщо Ганні Герман зашили очі?

“Взуттєвий” злодій орудує в Тернополі