Вчора у тимчасово окупованому Донецьку з перевіркою перебував Владислав Сурков

Поділитися

36391265616 лютого у Донецьку перебував помічник Президента РФ Владислав Сурков. Там він заслуховував  звіти керівників так званих адміністрацій та міністерств «ДНР», ознайомлювався з поточною політичною, соціальною та гуманітарною  ситуацією та брав участь у підготовці до так званих виборів у самопроголошених республіках. Такі дані озвучив під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі Олександр Ткачук, керівник апарату голови Служби безпеки України.

За його словами, результатом такого візиту став ряд кадрових перестановок серед керівництва бойовиків. «Під великим ризиком звільнення перебувають так звані міністр закордонних справ Кофман, керівник адміністрації голови «ДНР» Лещенко та в.о. голови адміністрації міста Дебальцево», – зазначив пан Ткачук та додав, що раніше, 19-20 січня, Сурков також перебував у так званій «ЛНР».

Представник СБУ розповів, що на 19 та 25 лютого в акваторії Чорного та Азовського морів ЗС РФ запланували провести ракетні та артилерійські стрільби. У той же час, на територію тимчасово окупованого Криму прибули 10 літаків «Іл-76» з амуніцією та військовою технікою та 14 гелікоптерів, а також додаткова батальйонна-тактична група. «Ми бачимо, що півострів з туристичного перетворився на воєнну базу російських військ», – наголосив пан Ткачук.

Він також розповів на брифінгу, що українські правоохоронці разом з колегами з Литви затримали у передмісті Києва організоване угруповання, яке займалося контрабандою наркотичних засобів та прекурсорів. За даними СБУ, виявили речовини, з яких можна було виготовити 430 кг метамфітаміну. Наразі слідство вважає, що ця партія наркотичних речовин є походженням з Росії та прямувала до однієї з країн ЄС.

Охота сома на голубей (видео)

На сторожі Гідності: Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні