Як школам генерувати дохід зі сміття?

Поділитися

IMG_7127Як навчити дітей не смітити на вулиці та поважати Природу? Ми надамо їм приклад як звичайне сміття перетворюється на гроші – дамо рішення для сортування в школах та навчимо розділяти відходи

Наш проект мотивує дітей почати сортувати відходи – папір, кришечки, батарейки, ПЕТ пляшки, скло та іншу вторсировину (окрім небезпечних відходів).

Ми порахували: одна школа на 2 тис учнів може щорічно збирати 40 тонн макулатури, що дорівнює 80 000 грн (6-7 тис грн щомісячно) чистого прибутку! Якщо до сортування долучаються батьки, родичі та друзі, ця сумма збільшується в 4-5 разів!

Виручені кошти можна спрямовувати на розвиток школи: благоустрій шкільної території та спортивного майданчика, озеленення, впровадження енергоеффективних технологій – встановлення світлодіодних ламп чи лавок з сонячними батареями, та інше.

Таким чином діти мають велику мотивацію зібрати якомога більше вторсировини, аби зробити свою школу найкращою.

Але як це зробити?

Ми знаємо! Треба поєднати освітні лекції з реальними рішеннями для сортування – яскравими контейнерами! Діти звикають до сортування дома, бо знають, що можуть принести відсортовану вторсировину  в свою школу. Якщо робити це впрововж місяця, то сформується корисна звичка, яка лишається з людиною на все життя.

Як ми будемо втілювати проект?

Ми встановимо в школі контейнери для збирання паперу, кришечок та батарейок. Розвісимо біля них кольорові плакати.

Проведемо лекцію, на якій розповімо дітям як сортувати сміття і навіщо (або надамо зрозумілу інструкцію з фото і відео контентом вчителям).

Аби закріпити матеріал, ми проведемо конкурс на збирання макулатури, кращий клас, який набере більш за всіх паперу, зможе відвідати одну з трьох екскурсій – Адміністрацію Президента України, Національний Банк України або Київську Мерію.

Потім ми надамо вчителям перелік компаній-переробників, які можуть приїхати до школи, зважити вторсировину (папір, кришечки, ПЕТ пляшку) та дати за неї найкращу ціну!

Таким чином, цей проект лишається гармонійно сталим і більше не потребує нашої допомоги, натомість він стає джерелом постійного прибутку, та допомагає нам бути більш екологічно свідомими.

Проект «Україна БЕЗ сміття» виступає ментором та посередником між вчителем та дитиною, допомагає впровадити корисний проект в шкільну виховну програму. Допомагає утримувати високу мотивацію до сортування серед дітей аби надалі школа постійно отримувала додатковий прибуток за рахунок продажу зібраної вторсировини.

Чи насправді ви мрієте, аби в нас на вулицях було чисто?

Тоді треба починати виховувати наступне покоління українців прямо зараз.

Допоможіть дітям встигнути отримати крисну звичку – СОРТУВАННЯ цінних вторинних ресурсів!

Для чого нам потрібна ваша допомога

Виручені кошти будуть спрямовані на:

Виготовлення 2-х картонних ЕКО боксів для паперу, 1 бокса для батарейок, 1 бокса для кришечок.

Друк 10 навчальних кольорових постерів формату А3 на папері із вторсировини, які вчать дітей поводженню з небезпечними відходами, пластиком, папером та іншими вторинними ресурсами.

Додатково ми надамо інструкцію по проведенню лекцій для вчителя (або представника батьківського комітету), яка включає адаптований для дітей відео та фото матеріал, ігрову модель презентації, коли діти активно включаються в обговорення проблеми. Тривалість лекції – 30-40 хвилин.

Також ми проведемо Еко змагання серед класів на кращий  показник по збору макулатури. Клас-переможець отримує приз – цікаву екскурсію(на вибір – Адміністрація Президента України, Київська Мерія, Національний Банк України)

https://biggggidea.com

Стратегія розвитку Тернополя: погляд фракцій

У Тернополі покажуть українську комедію “Політ золотої мушки”