А на вулиці Спортивній у Тернополі справжній бедлам

Поділитися

a6Is7s7-TagПобувала нещодавно на зустрічі журналістів з представниками делегації грузинського міста Батумі. Було дуже цікаво почути, як реагує їхня влада на критичні публікації в місцевих засобах масової інформації. Скажімо, якщо чиновник допустив найменший промах у роботі, наступного дня його звільнено. А нашим – хоч кіл на голові теши. До чого веду?

Не так давно на сторінках місцевої преси було надруковано звернення від мешканців будинку на проспекті Злуки, 29, що фактично розташований на вулиці Спортивній. Вони просили міську владу довести до пуття благоустрій території, яка прилягає до житлового будинку та дитсадка № 31, розташованого поруч. Бо ж основну дорогу відремонтували, а бічну, що веде до так званих обкомівських гаражів, залишили у жахливому стані. У результаті, коли падають сильні дощі, все каміння, пісок та інше сміття зносить до новозбудованого колектора. Ще трохи, і він не справлятиметься зі стічними водами.

UKZ4i2opbG0Натомість, аби дослухатися до думки тернополян, взялися наводити «порядок» на власний штиб – добудували кілька секцій гаражів. Ще кілька метрів, і буде знищено єдину доріжку, якою батьки щоранку ведуть у дитсадок своїх діточок. А що вже казати про бедлам, який розвели будівельники на невеличкому клаптику зеленої зони обабіч пішохідної доріжки.  Тут і гора цементних блоків, і пластикові пляшки, і пачки з-під цигарок, і всякий інший непотріб. А ми ще зібралися в Європу! Кому ми там потрібні зі своєю «совковою» психологією?

А куди дивиться наша влада, яка на всіх перехрестях кричить, що Тернопіль – найчистіше і найзеленіше місто в Україні? Чисто має бути не тільки у неї під носом, тобто на Листопадовій, а в усіх найвіддаленіших закутках міста.

Віра КВАСНИЦЯ.

Про рівень прозорості Збаразької міської ради

У Тернополі буде восьме чудо світу