Адвокат у суді відстояв права на отримання справедливої пенсії

Поділитися

advokat-vedenie-del-v-sude-v-zaporozhie Чортківський адвокат безоплатної правової допомоги допоміг клієнту у судовому порядку визнати рішення Управління Пенсійного Фонду протиправним щодо відмови в призначенні пенсії із зменшенням пенсійного віку.

Мешканець Чорткова звернувся за отриманням  правової допомоги до місцевого центру щодо оскарження в судовому порядку рішення Управління Пенсійного фонду України у Чортківському районі Тернопільської області про відмову у призначенні пенсії із зменшенням пенсійного віку. УПФУ відмовило у призначенні пенсії на пільгових умовах згідно ст.55 Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” у зв’язку з відсутністю і неможливістю одержання документів про роботу в зоні посиленого радіоекологічного забруднення з дня аварії до 01.01.1993 року не менше 4 років.

Призначений за дорученням місцевого центру  адвокат Сергій Волинець в інтересах клієнта звернувся до суду з позовом про визнання протиправним рішення про відмову в призначенні пенсії із зменшенням пенсійного віку та зобов’язанням призначити та виплачувати таку пенсію.

Доказами постійної праці клієнта в зоні посиленого радіоекологічного контролю є відповідне посвідчення, записи в трудовій книжці та довідки про підтвердження вказаного стажу. Вимоги до первинних документів для підтвердження трудового стажу , який дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, чітко прописані в законодавстві та не можуть бути розширені за бажанням відповідачів. Так, ст.62 Закону України “Про пенсійне забезпечення” передбачено, що основним документом, який підтверджує стаж роботи є трудова книжка. Також постійне проживання в зоні посиленого радіоекологічного контролю позивача не менше 4 років в судовому засіданні підтверджено показами свідків, відповідними довідками та виписками з книг нарахувань заробітної плати.

Постановою Чортківського районного суду Тернопільської області від 17 лютого 2016 року визнано неправомірними дії Управління Пенсійного фонду України в Чортківському районі Тернопільської області щодо відмови в призначенні клієнту адвоката Сергія Волинця пенсії зі зменшенням пенсійного віку та зобов’язано призначити відповідну пенсію відповідно до вимог ст.55 Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Адвокат діяв за дорученням Чортківського місцевого центру № 1 від 04.01.2016 та надав послуги клієнту за рахунок держави.

Кожен хто потребує безоплатної правової допомоги може звертатися до місцевих центрів:

м. Тернопіль – вул. Шпитальна, 7, 

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги – змін в законодавстві, уточнити категорії осіб, що мають право на безоплатну правову допомогу та інші можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 

 

 

Регіональний центр з надання безоплатної
вторинної правової допомоги у Тернопільській області
46003, Україна, м. Терннопіль, вул. За Рудкою, 33
Телефон/факс: (0352) 52-83-65
Телефон: (089) 120-00-79

Гендернi ролi та стереотипи в Українi

Молодіжна міська рада Тернополя започаткувала благодійну ініціативу