Атака на мене та мою команду говорить про те, що владі не потрібні справжні реформи в Україні

Поділитися

DSC_6197-860x645Сьогодні вже колишній Генеральний прокурор України Віктор Шокін звільнив свого заступника Давіда Сакварелідзе. Головна причина – грубе порушення прокурорської етики. «Так, я порушив прокурорську етику у їх розумінні. Це – крадіжки, корупція та кругова порука. Я порушив кодекс етики корумпованої мафіозної структури», – заявив під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі Давід Сакварелідзе. Формальним приводом став «колективний донос» народних депутатів Ківалова, Голубова, Пресмана та інших. «Один з них – міжнародний аферист, інший – підтримує «русскіймір», ще один – головний контрабандист Одеси, четвертий – має судимості за різні злочини», – додав Давід Сакварелідзе. За його словами, у багатьох з них є корупційний інтерес, зокрема, в Одесі. «Ми наступили їм на п’яти. Я спеціально попросив, аби на моєму звільнені стояли візи цих осіб. Так я буду мати у своїй біографії, що я у потрібний час займався потрібною для України справою», – заявив він. За словами Давіда Сакварелідзе, така атака на нього та його команду говорить про те, що владі не потрібні справжні реформи в Україні.

Давід Сакварелідзе зазначив, що два дні тому мав зустріч з Президентом Порошенком, на якій заявив, що сам звільнятися не збирається. Далі послідувало його звільнення. Сьогодні пан Сакварелідзе мав ще одну зустріч з Президентом, на якій той заявив, що таке рішення з ними не узгоджували. Втім на думку присутнього на брифінгу Василя Гацька, саме Петро Порошенко прийняв рішення про звільнення Сакварелідзе. Головна мета – скоротити кількість номінантів на призначення на посаду нового Генерального прокурора України.

Як зазначив колишній заступник Генпрокурора Віталій Касько, наразі ми маємо реванш та помсту проти усіх людей, які хотіли щось змінити у прокуратурі. «Питання у всіх слідчих та прокурорів, які нам повірили та розпочали реформи. Що на них чекає? Кримінальні провадження, шантаж та погрози щодо їх родин», – заявив він. За словами пана Каська, проти нього зараз порушили 5 кримінальних справ. «Справа реформування – справ честі. Ми не маємо право полишати нашу роботу», – додав він.

На думку народного депутата Віктора Чумака, зараз триває зачистка реформаторів. Давід Сакварелідзе та Віталій Касько розхитували ситуацію з середини. «Таку прокуратуру реформувати неможливо. Повинна прийти людина, яка побудує паралельну структуру», – переконаний пан Чумак.

Єгор Фірсов, якого нещодавно фракція «Блок Петра Порошенка» позбавила мандату, зазначив, що система спроможна звільнити, позбавити мандату та зробити ще багато чого, але головне, що народ все чудово розуміє. «Ми будемо об’єднувати людей довкола руху вперед. Я упевнений, що це дасть швидкий конкртений результат», – зазанчив пан Фірсов.

На думку Єгора Соболєва, зараз у країни є величезний шанс знайти незалежного Генерального прокурора. А новий Генпрокурор обов’язково поверне на роботу усіх, хто проявив себе як принципові слідчі та прокурори.

У селі Плотича горить очерет. Є загроза підпалу будинків

У селі Ангелівка в селян відбирають останнє пасовище