Двох луганчан визнано винними у фінансуванні тероризму

Поділитися

Інтерєр_ПКЦДвох луганчан, які фінансували терористичну організацію «ЛНР», притягнуто до кримінальної відповідальності за матеріалами Управління СБ України в Тернопільській області.
Зловмисники створили у Луганську фінансову установу «Перший комерційний центр», яка переводила у готівку кошти з рахунків учасників т.зв. «ЛНР», здійснювала виплату бойовикам грошових переказів тощо. Спільники терористів акумулювали кошти з різних джерел, зокрема й з Росії та переводили на рахунки українських банківських установ. Кур’єри знімали гроші у відділеннях банків на підконтрольній українській владі територіях та готівкою завозили до т.зв. «ЛНР».
Центр діяв на підставі «ліцензії», виданої російською комерційною структурою «Росфингрупп». Ця компанія, відповідно до угоди із «урядом ЛНР», виконує функції фінансового регулятора на територіях тимчасово контрольованих бойовиками.
коштиСпівробітники спецслужби у жовтні минулого року затримали у Києві двох організаторів фінустанови терористів.
За рішенням суду фінансистів визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Їм призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі двадцяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить триста сорок тисяч гривень, з конфіскацією майна. Загалом засуджені повернули у дохід держави понад півтора мільйони гривень.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

Найбільша в Україні спортивно-патріотична гра “Гурби-Антонівці” об’єднає молодь з усіх регіонів України

У Копичинецькій виправній колонії будуть читати: наглядачі створили бібліотеку з 900 книг