Дмитро Ярош у Тернополі презентував Національний рух “Державницька Ініціатива Яроша”

Поділитися


Похмурим, дощовим небом зустрів Тернопіль екс-лідера “Правого Сектору Дмитра Яроша. Сьогодні ажіотажу з його приїздом не було жодного, у порівнянні з 20 жовтня 2014 року, коли провідник націоналістів йшов до Верховної Ради і проводив прес-конференцію у готелі “Тернопіль”. Тоді не було в залі де яблуку впасти, а погода радувала сонечком. Все видавалось дуже оптимістично… І хоч “Правий Сектор” не пройшов до парламенту, це зумів зробити по мажоритарці Ярош, тодішній його прес-секретар Борислав Береза.

З тих часів поруч з Ярошем вже зовсім інші обличчя:  помічник-консультант Андрій Шараскін (“Богема”), Євген Філь та Іван Сута. Тоді вони були на других-третіх ролях, а з нинішнім прес-секретарем просто привітались на вулиці на перекурі…

Іван Сута мав великий конфлікт з керівництвом “Правого Сектору” і був названий злодієм і шахраєм в офіційній заяві . Обіцяючи прокоментувати цю заяву, Сута так і проковтнув її.

Ярош разом з Богемою презентували на прес-конференції Національний рух “Державницька Ініціатива Яроша” у залі місцевого Народного руху України. Саме тут колись заснували першу крайову організацію в Україні. З Тернополя потім підгавкували всілякі джоджики, які з костенками, зайцями та іншими мерзотниками створювали Рух-2 ( так звану Українську народну партію). Згодом у краєзнавчому музеї творили-презентували РУХ-3 з Богданом Бойком. Дві останні організації нині на смітнику історії, а перша суттєво занепала після розколу і вбивства В’ячеслава Чорновола. Нині чорноволіці живуть з подачок злодійської влади у мерії, яку ганебно підтримали на останніх місцевих виборах.

aroshБуло б дуже прикро, якби “ДІЯ” повторила долю сумного розколу в націоналістичному таборі. Адже патріотичний рух в Україні нині дискредитований “Свободою” по саме нікуди, а Конгрес українських націоналістів скоріше мертвий, ніж живий (чого лишень варта нині партія Слави Стецько, коли її обласний керівник йшов у депутати від Блоку Петра Порошенка).

Ім’я Дмитра Яроша нині ще на слуху в Україні. По селах ще не в курсі про розбої, рекет псевдоправосеків у бізнесових колах, які суттєво підірвали авторитет “Правого Сектору”.

З сьогоднішньої прес-конференції стало зрозуміло, що Дмитро Ярош відмежувався від “Правого Сектору” через його значну радикалізацію настроїв. З одного боку як в такій ситуації в країні не сприймати все загостренно? З іншого: чи не підіграємо москалям, відкривши другий фронт? Чи не є прихильники радикальніших методів всередині України агентами Кремля? Відповіді на всі ці питання ми отримаємо з часом, як це було з чорноволівським рухом.

Наразі Ярош приїхав на джипі до Тернополя. Каже, дали повозитися львівські бізнесмени. З часом буде зрозуміло, хто, з якою метою дав і чи давали взагалі… Хочеться вірити в краще. Бо нині така зневіра панує в Україні  і в душах щирих патріотів, що аж до щему душа болить. Але коли бачиш  знайомі писки на прес-конференції, то розумієш, що нічого надзвичайно нового і прогресивного не буде…

Найгірший варіант з новоутворенням Яроша – технічний проект, прорахований політтехнологами. Грубо кажучи – поки ім’я Дмитро Ярош щось вартує, його власник може “дотиснути” свій бренд. Оптимальний варант для українців – Ярош і його побратими потраплять до Верховної Ради, створять націоналістичну фракцію. Пан Дмитро стверджує, що працює над тим, щоб була група-фракція вже у теперішній Раді. Проте, знаючи, які суми крутять і хто управляє такими процесами, не хочеться вірити, що націоналісти будуть підконтрольні якомусь олігарху. Правда, за словами Яроша дострокових виборів до Верховної Ради, найімовірніше, восени буде.

Трохи дивує риторика Яроша щодо того, як він формує за бізнесовими схемами команду. У відеозаписі можна детальніше послухати… Можливо, так і повинно бути.. Хто зна…

Знаючи, що робиться на фронті, дивуєшся, що Ярош став менш радикальний. А можливо тому став поміркованіший, що бачив те на фронті, чого більшість з простих українців не розуміє? Хочеться вірити у краще, проте лише життя покаже, що вартує новий громадський рух Яроша.

Для порівняння. Відео з прес-конференції 20 жовтня 2014 року

Безкоштовний ваучер на навчання допомагає здобути професію водія

Допуск водіїв до перевезення небезпечних вантажів