Країни Балтії розпочали споруджувати паркани на кордонах

Поділитися

baltiiПрикордонні служби країн Балтії – Литви, Латвії та Естонії – вирішили посилити контроль та розпочали будівництво парканів на кордонах, зокрема, з Російською Федерацією та Білоруссю. Про це повідомляють представники влади, передає Deutsche Welle.

Вказано, що в цих країнах не виключають, що закриття так званого “балканського маршруту” може призвести до пошуку біженцями іншого шляху для потрапляння в ЄС. Такий шлях може пролягати через Росію або Білорусь.

Стурбованість литовців, естонців та латвійців грунтується насамперед на торішній ситуації у Фінляндії та Норвегії, коли територією Росії до цих двох країн прибули близько шести тисяч біженців.

“До того моменту ані Фінляндія, ані Норвегія не стикалися з проблемою мігрантів на російському кордоні”, – заявив керівник прикордонної служби Литви Ренатас Позела. Однак потім кількість біженців, що прибула через російський кордон до згаданих країн, упродовж одного тижня якимось дивом різко зросла. Та вже за пару тижнів потік знову припинився, додав Р.Позела.

Зазначається, що спорудження паркану на кордонах розпочали поки Латвія та Естонія. Тим часом у Литві цього тижня проходять навчання за участі сотень прикордонників, співробітників поліції та солдатів.

Під час навчань відпрацьовується подолання викликаної біженцями кризи на державному кордоні. Однією з темою навчань є також повернення до паспортного контролю на кордоні з сусідами по ЄС. Естонія, своєю чергою, оснащує кордон камерами відеоспостереження. Техніка має допомогти не лише в протидії нелегальній міграції, а й у боротьбі з контрабандою. Такими камерами вже оснащено кордон між Литвою та Білоруссю.

В Ізраїлі трагічно загинула колишній директор Жуківської школи мистецтв Марія Королишин

“Реал” переміг “Рому”