Односельчан мільярдера Дмитра Фірташа обдурили на 25 тисяч гривень

Поділитися

traktor mtCелянська родина з Синькова Заліщицького району збиралася обробляти свою землю власною технікою. Знайшла в Інтернеті оголошення, що якийсь Роман із Одещини продає трактор МТ 382. Зателефонували на вказаний номер, заочно познайомились і домовились. Хоча того «залізного коня» навіть не бачили, але «нормальна» ціна спокусила, тож вирішили: купуємо. Та й продавець надто вже вихвалював техніку, навіть доставку запропонував узяти на себе. Що-правда, попросив заплатити за пальне.

«Та про що мова!» — відгукнулися довірливі селяни, радіючи, що незабаром на їхньому подвір’ї стоятиме трактор. І того ж дня перерахували невідомому одеситові п’ять тисяч гривень. Той, переконавшись, що «рибка» клюнула, запустив шахрайську схему на повну — витягнув з обдурених людей завдаток, здер за нібито оренду лафета для перевезення трактора… Загалом виманив 25 тисяч гривень.

Після того телефон чоловіка, який назвався Романом, замовк. Втративши можливість зв’язатися з ним, селяни зрозуміли: потрапили в лабети афериста. І звернулися по допомогу до правоохоронців, повідомляють “Сільські вісті”

У секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції повідомили, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження. Водночас застерегли громадян: аби не потрапити «на гачок» шахраїв, будьте обачнішими, коли вам пропонують, особливо невідомі особи, «дуже вигідні» покупки.

Графік проведення ЗНО

Удобный интернет магазин moyo.ua