У Тернополі презентували неймовірну книгу про 100 днів полону в ЛНР правозахисника Валерія Макеєва

Поділитися

Сьогодні у Тернополі, в актовому залі краєзнавчого музею відбулась презентація книги правозахисника Валерія Макеєва “100 днів полону”. Разом з автором участь у прес-конференції взяв перший секретар Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

Автор книги пережив полон в так званій луганській народній республіці і згодом, коли його звільнили з полону, описав у книзі. За словами пана Валерія, його книга добре впливає на росіян, які перечитавши “100 днів полону” здивовано перепитують навіщо їм так бреше кремлівське телебачення. Перше видання, яке вийшло накладом чотири тисячі, швидко розійшлося. Сьогодні вже є друге, доповнене віршами, написаними у полоні.

Пан Валерій розповідав про те, що й в ЛНР залишились нормальні люди. Наприклад, подружжя колишніх міліціонерів переховувало українського воїна, що втік з полону еленерівських бандитів, пів року! Один із наглядачів у так званому слідчому ізоляторі ЛНР передав пану Валерію радіо, щоб ледь-ледь можна було слухати вночі. Ще один місцевий еленерівець-наглядач тихенько вибачався перед арештованими за жорстокість “слідчого-садиста”.

Приємно вразив Валерія Макеєва український воїн, який на питання правозахисника “як ви там?” відповів : “Присязі вірний!”. Від такої відповіді аж мурашки “пішли по шкірі”…

100 dniv polony

У Копичинецькій виправній колонії будуть читати: наглядачі створили бібліотеку з 900 книг

Скандальна постанова Яценюка: ганебна практика цензурування після Революції Гідності