В яких випадках здійснюється заміна свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу?

Поділитися

Якщо Ви втратили свідоцтво про реєстрацію на автомобіль, або його просто вкрали, не варто впадати у відчай. Документ можна і потрібно відновити.

В такому випадку вам необхідно звернутись до Територіального сервісного центру МВС в області де вам буде видано дублікат свідоцтва про реєстрацію.

З собою,  необхідно взяти такі документи:

громадянський паспорт;

довідку про присвоєння ІПН;

квитанцію про оплату

оригінал і копію нотаріально завіреної довіреності (якщо Ви користуєте автомобіль по ній), в якій повинно бути зазначено право отримувати реєстраційні документи та номерні знаки або вносити зміни до реєстраційних документів;

По суті, процедура відновлення техпаспорта аналогічна постановці автомобіля на облік, тому присутність транспортного засобу в ТСЦ також є обов’язковою. Експерт-криміналіст звірить номери двигуна і кузова, машину перевірять у всіх базах даних. Зібравши всі документи необхідно здати в віконце з написом «Прийом документів» і чекати, поки Вам видадуть дублікат свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Причини для заміни свідоцтва про реєстрацію

Отримання нового свідоцтва про реєстрацію може бути  не тільки його втрата або крадіжка, але й зміна інформації про автомобіль або його власника. Наприклад, у випадку встановлення газобалонного обладнання, заміни двигуна, зміні кольору кузова або держномера, після погашення кредиту, зміни адреси реєстрації власника і т. д.

У всіх випадках процес перереєстрації авто та отримання нового свідоцтва про реєстрацію не змінюється за винятком необхідності надати додаткові документи: після установки газобалонного обладнання в ТСЦ необхідно надати акт установки ГБО і свідоцтво інсталятора; якщо Ви отримали авто у спадщину, доведеться надати свідоцтво про право спадкоємства і витяг з нотаріального реєстру; після погашення кредиту потрібно взяти в банку відповідного листа, підкріпивши його кредитним і заставним договором і витягом з реєстру заборон; у разі заміни двигуна необхідно надати дозвіл інституту переобладнання.

Якщо Ви переїхали в інший регіон України, ніяких додаткових документів не потрібно, однак необхідно пам’ятати, що звернутися до ТСЦ за будь-якої з причин, що вимагають внесення змін до реєстраційних документів на автомобіль потрібно протягом 10 днів з моменту появи будь-якої з таких причин.

Регіональний сервісний центер МВС в Тернопільській області.

 

Шахтар – Андерлехт 3:1

“Республіканська шкільна олімпіада” під ДНР: отруєння пропагандою