За минулу добу 3 українських військових загинули, 14 – отримали поранення

Поділитися

02-03За минулу добу в районі проведення АТО 3 українських військових загинули, 14 – отримали поранення. На Луганському напрямку під ворожий обстріл потрапив автомобіль української зведеної мобільної групи по боротьбі з незаконним перевезенням товарів через лінію розмежування: бойовики відкрили вогонь з гранатомета з протилежного боку Сіверського Донця, коли машина рухалася по дорозі Опаскине – Трьохізбенка. Крім того, на автодорозі Гірське – Лисичанськ на вибуховому пристрої підірвався автомобіль з військовослужбовцями ЗСУ. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа центрі повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності з епізодичним застосуванням важкого озброєння. «Противник 5 разів застосував 82-мм та 120-мм міномети. Ворожі провокації зафіксували на усіх ділянках фронту – Світлодарська дуга, околиці Горлівки, Донецький аеропорт», – розказав полковник Лисенко. На Маріупольському напрямку обстановка залишається незмінною. «Противник проявляє найбільшу активність у Мар’їнському районі, а також на ділянці фронту Чермалик – Широкине. При цьому ворог тричі застосував міномети», – зазначив речник АПУ з питань АТО. За його словами, безпосередньо на лінії зіткнення зафіксували три ворожих обстріли.

СБУ затримала члена так званої «ДНР» із Дружківки. Ще одного бойовика силовики затримали у Харківській області. «Він входив до так званого «ГРУ «ДНР» та пройшов курси зі стрілецької, вибухотехнічної та топографічної підготовки під керівництвом російських інструкторів, після чого воював проти сил АТО», – зазначив Андрій Лисенко. Він додав, що затриманий вже мав судимість за хуліганство та крадіжку автомобіля.

На Луганщині загинув 35-річний навідник з Тернополя

Вот такая гуманитарка приехала из России бандитам ДНР (видео)