Рейдерство по-збаразьки

Поділитися

ЗбаражНа попередній сесії Збаразької районної ради. Депутати повинні були заслухати звіт про діяльність районного комунального архітектурно-планувального бюро. Відверто кажучи звіт нікого не цікавив, голова райдержадміністрації некоректно перервав директора бюро вже на перших хвилинах. Суть проблеми у приміщенні, яке займає це бюро, і котре, прикриваючись міською радою, будь якою ціною хоче «прихватизувати» ВО «Свобода».
Багато років, без плати за оренду, комунальне підприємство міста «Збаражпроект» яким керує свободівець В.Демчук перебуває в примішенні, яке належить територіальній громаді району, та цього їм виявилось мало. Тепер їм потрібна ціла будівля, та ще й можна усунути конкурента.
До слова, коротко про тих, кого вирішили знищити в нашому районі. Збаразьке районне архітектурно-планувальне бюро за економічними показниками в списку кращих в області і Україні, має відповідні ліцензії і дозволи на розробку проектів різного напрямку (на відміну від свободівської контори), справно платить податки до районного бюджету і засноване на майні Збаразької районної ради, а саме будинок по вул. Грушевського, 18, який є пам’яткою архітектури місцевого значення.
Прийняття на сесії просто звіту до відома, нівелювало б усі шанси «Свободи» на захоплення будівлі і це не входило в їх плани. Тому один з депутатів БПП, який, напевно ніколи не читав регламенту ради, вносить пропозицію визнати роботу бюро незадовільною і оголосити догану директору.
Голова районної ради С.Боднар ставить дану пропозицію на голосування. Голосували депутати БПП, «Свободи» і Радикальної партії. До речі, заступник голови ради Ю.Чванкіна після сесії сказала директору бюро Я.Диру, що йому оголошено догану, для того щоб він краще працював. Оголошення догани підтвердили і працівники ради, які були на сесії.
Зрозумівши, що «щось» проголосовано депутати від «Свободи» вирішили зробити ще один крок до омріяної мети і вносять пропозицію, поставити на голосування питання відчуження в бюро приміщення. Голова районної ради, яка перетворилась в додаток до райдержадміністрації і міської ради, знову незаконно ставить і це питання на голосування, яке на щастя не пройшло, деякі депутати з провладних фракцій зрозуміли, що їх негідно використовують і за прийняття рішення не голосують. Тоді в секретаря міської ради представника «Свободи» Р.Напованця здали нерви і він з криком: «Я помічник народного депутата»,- накинувся на депутата з Радикальної партії Р.Обізюка, котрий розкритикував цю аферу. На щастя, вони в різних вагових категоріях і п. Обізюк розставив усі крапки над «і». Втрутились інші депутати, правоохоронці щоб не допустити масової бійки.
Згодом, після сесії, зрозумівши, за чиєюсь підказкою, що голосування з даного питання незаконні в рішенні написали: «звіт прийняти до відома, роботу визнати незадовільною», хоч така пропозиція не ставилась на голосування.
12 квітня 2016 року відбудеться наступна сесія Збаразької районної ради і цього разу влада вже краще підготувалась до рейдерського захоплення, підготували проект рішення, запаслися листом з департаменту архітектури тільки не врахували, що якщо «відіжмуть» приміщення то прийдеться ліквідовувати Збаразьке районне комунальне архітектурно-планувальне бюро», а для цього потрібно мати вагому підставу. Та й варто зазначити, що директор бюро так просто не здасться. Він пережив рейдерство Бочарова, судились довго та правда виявилась на його боці – дасть Бог і Полікровського з Боднар витримає.
Виникає занепокоєння і той факт, що відповідно до рішення міської ради лише одного приміщенням їм мало, зазіхнули і на кінотеатр «Каменяр», і на Збаразький будинок культури і враховуючи, що більшість в міській раді більш стала ніж в районній швидше всього підуть ці приміщення «з молотка» своїм людям.
Всі ці та інші порушення, відбуваються через незаконні і провокаційні дії голови районної ради, яка не стоїть на варті інтересів майна районної ради, а за вказівкою міського голови та голови адміністрації просто розбазарює майно, яке належить територіальній громаді району. А ще більшу тривогу викликає те, що такої зухвалості не дозволяла собі навіть колишня голова ради від регіоналів.

Гурби-Антонівці: вчитися, щоб перемагати

Вбивця Сергій Баран “одною ногою” вже в СІЗО