У Бережанах обікрали костел

Поділитися

beregany kostelПро зникнення церковного майна бережанських поліцейських повідомив настоятель місцевого костелу. З римо-католицького храму невідомий викрав чаші, дискос, монстрацію і навіть мощі святого.

Як розповів керівник бережанської поліції Вадим Міжнов, зловмисник проник до костелу серед білого дня. Оскільки в денну пору доби храм відчинений для парафіян, то труднощів зайти всередину не було.

Раніше судимий житель Шибалина, помітивши, що ні відвідувачів, ні священиків у костелі немає, вирішив скористатися ситуацією. Знайшов в частину храму біля вівтаря і став складати в сумку все, що, на його думку, мало цінність. Викрав дев’ять чаш, дискос, монстрацію, мощі Блаженного Якова, блюдечко з чашкою, яке використовують під час обряду хрещення немовлят, ємності з оліями, кропильницю, ключі від дарохранильниці, одяг для прислуговуючих, дві гіпсові статуетки із зображенням Богородиці. Майно заховав у райцентрі, у закинутому приміщенні і став шукати покупця на нього.

Та пошуки зупинили поліцейські. Особу зловмисника встановили. Сьогодні він дає пояснення слідчим. Кримінальне провадження розпочато за частиною другою статті 185 ККУ. Проводиться досудове розслідування, повідомили “Про все” у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Мешканку Теребовлі обманули аферисти

Двоє тернопільських нардепів провалили голосування за зниження мит на вживані авто