У Тернополі відбувся міжнародний фестиваль «Я там, де є благословення»

Поділитися

fest4Одинадцять хорових колективів, дванадцять ансамблів та ще три сольних виконавці взяли участь у міжнародному фестивалі-конкурсі «Я там, де є благословення», який проходив із 15 по 17 квітня у Тернополі. Учасники прибули із Бережан, Теребовлі, Маріуполя, Кременця, Ланівців, Великих Бірок, Хмельницького та Тернополя. З інших країн були представлені хори «ALTA TRINITA» та «Schola Cantorum Minorum Chosoviensis» з Польщі, «CАNTABILE» та «Divertis» з Молдови, «The Levites» з Нігерії, а також «Aleph» з Румунії.

fest1Уся програма була розділена на конкурсну та фестивальну. Конкурсна пройшла в Українському домі «Перемога», де міжнародне журі визначало переможців. Гала-концерт, офіційне закриття та нагородження учасників відбулося на відкритій сцені Театрального майдану.

Участь у фестивалі також узяв священик Тернопільської єпархії Сергій Стельмах, виконавши авторські композиції «Літургія», «Ти не кажи».

Отець Сергій коментує свою участь у даному конкурсі: “Відчуваю радість від того, що вірні різних конфесій єднаються в прославленні Бога. Результатом виступу вважаю саму участь у цьому фестивалі, яка дає можливість для спілкування різних християнських конфесій. Особисто для себе, сподіваюсь на подальший розвиток як автора та виконавця духовних пісень”.

Український продюсер в Барселоні пожартував про побиття двох дівчат на вербну неділю, а Росії через це розгорівся скандал

У Тернополі падає дощ, а Чортків засипало градом і снігом