У Тернополі зловмисники “бомблять” відвідувачів нічних розважальних закладів

Поділитися

hCYxYcvaK_YЗа ці вихідні тернопільські поліцейські задокументували факт нанесення тілесних ушкоджень та пограбування жертвами яких стали відвідувачі розважального клубу «Бомба». Один з потерпілих із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та чисельними гематомами опинився в лікарні, в іншого нападники відібрали мобільний, гроші та документи.

Як зазначив керівник Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол, схожі випадки непоодинокі. Нічні клуби, на жаль, стали не лише місцем відпочинку. Дуже часто їхні відвідувачі потерпають від різного роду зловмисників. Лише з початку цього року задокументовано чотири пограбування, шість фактів крадіжок , три випадки нанесення тілесних ушкоджень та хуліганство, вчинені щодо відвідувачів розважального клубу «Бомба». Тому, плануючи розваги, молодим людям варто подумати про безпеку.

-Зараз до місця розташування розважальних закладів наближені наряди патрульної поліції,- розповідає Олександр Богомол, – Тому зловмисники «географію» своїх злочинних діянь змістили до парків, скверів, дворів будинку. Буває, стежать за жертвами, буває, заманюють туди під різними приводами. Приміром, подібний випадок стався у березні цього року. Спочатку у потерпілого – жителя Шляхтинців Тернопільського району один зі зграї відкрито викрав золотий ланцюжок. Двоє його спільників, аби відвести від себе підозру, навіть взялися допомагати юнакові наздоганяти нападника. Тим самим, втершись у довіру. Але згодом попросили показати, де знаходиться помпа, щоб напитися води. Хлопець пішов з ними. Дорогою лиходії накинулися на жертву і відібрали решту майна – гроші та мобільний телефон.

Оперативні заходи із встановлення осіб підозрюваних тривали недовго. Поліцейським вдалося встановити, що до пограбування причетний уродженець Бережанського району. Він, до слова, найстарший зі зграї. Йому – 19. Його спільникам – жителям Тернополя – 18 та 17 років. Наймолодший уже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

На вирок суду сьогодні чекає ще одна зграя нападників, що промишляла кримінальними «заробітками» поблизу розважального закладу «Бомба». Її організатор – неповнолітній житель обласного центру. На совісті зловмисників і пограбування, і нанесення тілесних ушкоджень.

Лиходії, котрі місцем своєї «діяльності» обирають нічні заклади, розраховують, переважно, на сп’янілий стан клієнтів. Немалу роль грає саме час роботи клубів, адже вночі важко розгледіти обличчя нападника.

У зареєстрованих правоохоронцями злочинах потерпілими є переважно молоді люди віком від 19 до 30 років. Почасти жертви навіть пригадати не можуть всіх обставин вчиненого щодо них злочину, а лиходіям це на руку, адже в подальшому це унеможливлює ідентифікацію їхньої особи, а, відповідно, – і можливість бути притягненим до відповідальності.

Тому правоохоронці застерігають молодь уникати подібних розважальних закладів, тим самим вберегти себе від неприємностей та своє майно, повідомили “Про все” у секторі комунікації ГУНП в Тернопільській області

На заході України випав сніг

У теребовлянській крамниці упіймали на гарячому злодійку