Упередження чи політичні міфи?

Поділитися

post-76-1288776695Не просто відповідати на хворобливу фантазію тих, хто взявся виконувати та поширювати замовлення, не орієнтуючись в охороні здоров’я.
Збаразький районний Центр первинної медико-санітарної допомоги був створений районною радою ще у 2012 році,за головування Н. Розвадовської. В зв’язку з подіями на Майдані, впровадження даного рішення відтерміновувалося. В листопаді 2014 року директор департаменту охорони здоров’я, керуючись наказами МОЗ, поставив вимогу завершити створення Центру ПМСД до 02.01.2015, оскільки лікарні планувалось перевести на обласний бюджет.
В основі реформи лежить розмежування надання медичної допомоги на первинну, вторинну і третинну. На районному бюджеті залишаються медзаклади первинної ланки (51 ФП, 17 амбулаторій), які надають невідкладну та первинну меддопомогу, безкоштовно, і які стали основою Центру.
Хто ще не зрозумів для чого створювались Центри – прочитайте інтерв’ю директора департаменту ОЗ В. Богайчука газеті „Номер один,, від 27.12.2015 року. До речі – Збаразький Центр ПМСД був створений останнім в області. Ліцензії на медичну практику деякі медзаклади не мають і сьогодні. У нас – це була велика робота всього колективу.
Щодо призначення головного лікаря Центру і голосування на сесії райради: результати встановлювала лічильна комісія, до складу якої входили депутати усіх фракцій, тому за фальсифікацію мови не може бути.
Першими кроками в організації закладу був процес налагодження роботи адміністративно-управлінського підрозділу, інформаційно-аналітичного кабінету, роботи бухгалтерії, відділу кадрів, господарської служби, забезпечення працівників гідними робочими місцями. Завдяки праці цілого колективу була організована робота для забезпечення необхідного обсягу і якості надання медичної допомоги жителям .
Організація роботи такого закладу потребує значних організаційних сил, в рамках обмеженого бюджету. Так, ми робили ремонти в ФП, амбулаторіях – за рахунок співпраці органів місцевого самоврядування, фермерських господарств, німецького гранду, а інколи – і за власні кошти. Меблі, комп’ютери, оргтехніка і багато іншого надані нам в користування.
Звичайно, я вдячний і виконавчій і законодавчій владі, зокрема Ю.Горайському, О.Кондрацькому, органам місцевого самоврядування за допомогу в організації роботи Центру.
На даний час Центр працює повноцінно, в тісній співпраці з медустановами району і області, і як би не хотілось декому спровокувати ще один „медичний скандал” – спроба буде невдалою.

З повагою
Головний лікар КЗЗ РР
„Збаразький районний центр ПМСД”
Валерій Домбик

Укравтодор позначає ремонтні роботи та перекриття доріг Тернопільської області на Яндекс.Картах

Дозвіл на зйомку в суді залежить від виду судового процесу