З початку 2016 року контракт зі Збройними силами уклали 18 тисяч українців

Поділитися

Havrylyuk_march-4-860x645З початку 2016 року контракт зі Збройними силами України уклали близько 18 тисяч громадян, у тому числі – мобілізовані військовослужбовці. ЗСУ намагається залучати до війська тих, хто вже відслужив і має бойовий досвід. «За прогнозами цього року контракт із ЗСУ щомісяця підписуватимуть 6-7 тисяч громадян. Для порівняння, у 2015 році цей показник становив 200-300 осіб на місяць», – розповіла під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк.

За її словами, минулого тижня надали статусу учасника бойових дій 3592 військовослужбовцям та працівникам ЗСУ, які брали участь в АТО. На сьогодні такий статус вже отримали 133 тисячі 574 особи.
Пані Гаврилюк розповіла, що у міністерстві планують скоротити 200 осіб з 770 працівників відомства. «Рішення щодо подальшого проходження служби військовослужбовців та працівників Міноборони прийматимуться за результатами роботи комісій з оцінки професійних якостей персоналу. Кожен, хто служить або працює в оборонному відомстві, пройде перевірку поліграфом», – пояснила вона.

За словами речниці Міноборони, фахівці військово-медичної та санітарно-епідеміологічної служб відомства оцінили як задовільну санітарно-гігієнічну та епідемічну ситуацію у військових частинах. За минулий тиждень вони перевірили 10 військових частин та 5 інших об’єктів. Під час перевірок військові медики обстежили 10 об’єктів харчування, де провели 718 санітарно-бактеріологічних та санітарно-гігієнічних досліджень, 1272 дослідження проб харчових продуктів та готової їжі, а також 1080 лабораторних досліджень якості питної води.

Оксана Гаврилюк додала, що за цей тиждень військові сапери знайшли та знешкодили 801 вибухонебезпечний предмет. Всього з початку проведення антитерористичної операції знешкодили більше 32 тисяч мінно-вибухових пристроїв, очистили 585 кілометрів доріг та розмінували 105 об’єктів.

“На гарячому” піймали квартирного злодія тернополяни

Колись у Тернополі робили “холодильники” аж на два поверхи