Бучацький “Ефект пам’яті”

Поділитися

NddW2qzw2nw12 травня в Тернополі відбувся другий півфінал конкурсу «Koza Music Battle». В барі «Коза» у музичній битві позмагалися за першість чотири гурти з Одеси, Львова, Івано-Франківська та … Бучача.

Всі учасники представили себе на високому рівні, а перемогу здобула група «Machu Picchu» (Львів). Родзинкою вечора став гурт «Ефект пам’яті» з невеликого міста Бучач, який запалив публіку якісним альтернативним роком та емоційною подачею.

CDpfgdN6yYcГурт створений декілька років тому гітаристом – Іваном Яворським та барабанщиком – Сергієм Крицулою, які вже добре відомі в музичних колах міста за участю у таких проектах, як «Faktorial» та «Без Нот». Згодом до них приєдналися декілька місцевих музикантів, після чого колектив взяв участь в кількох музичних проектах. Через певні обставини, гурт припинив своє існування, але влітку 2015-го року, після виступу на Дню Молоді в Бучачі, музиканти вирішили відновити проект.

Зараз до складу гурту входять Віта Мартиновська (вокал), Іван Яворський (гітара), Ярина Крицула (бас), Сергій Крицула (барабани) та Олег Гребеньовський (синтезатор). Особливістю цієї команди є намагання бути собою та бажання творити ту музику, яка подобається, а не ту, яка є форматною чи модною зараз.

На «Koza Music Battle» група виконала декілька власних пісень, чим «порвала» публіку і пройшла у півфінал конкурсу.

“Перший виступ на «Koza Music Battle» був дуже хвилюючим для команди в плані браку досвіду сцени, до того ж в нас виникли технічні несправності перед виступом, – ділиться враженнями гітарист гурту «Ефект пам`яті» Іван Яворський,- але, не зважаючи на це, ми досягли поставленої перед собою мети – пройти далі! У півфіналі все було трішки інакше: кожен учасник гурту був впевненішим у своїх силах, ми врахували мінуси та плюси попереднього виступу на відборі та намагались максимально зосереджено підійти до наступного батлу. Вже під час виступу відчувалась божевільна енергетика спілкування між музикантами та слухачами, всі відривались як могли… це були фантастичні відчуття!!! Хоча результат півфіналу є не в нашу користь, ми дякуємо журі за конструктивну критику та теплі слова, глядачам за щирість, гуртам за знайомство та достойну гру і клубу “Коза” за організацію цього дійства. Окреме велике спасибі Тарасу Гнатіву та Олегу Петришину за технічну підтримку та допомогу.”

Зараз гурт активно працює над новою програмою. Окрім цього музиканти планують записати ЕР, зняти відео до однієї з пісень та виступити та кількох фестивалях.

Тетяна ІВАНІЦЬКА

Борщів і Україна прощались з відомим волонтером Володимиром Яворським

Російські спецслужби намагаються вербувати українських заробітчан, не гребуючи погрозами та шантажем