На Тернопільщині відбулася теренова гра «Легенда УПА»

Поділитися

DSCF281414-15 травня поблизу міста Теребовля відбулась обласна теренова гра для молоді «Легенда УПА приурочена бою за гору Лисоню». Вже вкотре захід зібрав на своїх теренах більше 100 учасників з різних куточків Тернопільщини.

Участь у змаганні взяли 10 команд з різних районів області. Протягом двох таборових днів молодь мала змогу продемонструвати свої спортивні, інтелектуальні та творчі здібності. Не зважаючи на те, що першого дня падав дощ, це не завадило учасникам гідно показати себе на туристичній смузі перешкод та пейнтболі. Пізніше команди взяли участь в інтелектуальному змазі на тему українського національно-визвольного руху. Традиційно ввечері була організована ватра, де учасники могли продемонструвати свої таланти та представити свій край, поспівати патріотичних пісень та пограти у цікаві рухливі ігри.

Другий день для учасників став найцікавішим. Команди спробували свої сили у справжній тереновій грі. Основною метою було знайти загублений легендарний прапор та відвоювати його. Під час гри учасники показали не тільки здібності орієнтування на місцевості та роботу в команді, а й велику силу волі та характеру.

«Ця теренова гра – це щось неймовірне. Коли ти з своєю командою блукаєш по лісі шукаючи контрольні пункти, тебе переповнюють емоції страху і переживань. Ти повинен дійти до кінця і вибороти перемогу. Цьогорічна гра мені дуже сподобалася і принесла багато позитивних емоцій. Якби мені запропонували ще раз взяти участь, я б неодмінно погодився», – говорить учасник заходу Гачкевич Віктор.

Переможцем теренової гри стала команда Шумського району. Її учасники були нагороджені грамотами від Молодіжного Націоналістичного Конгресу, а також цінними подарунками. Інші команди відзначені дипломами за участь.

«Такі заходи як «Легенда УПА» безумовно потрібні сьогодні. Молодь має бачити альтернативу масовій культурі, яка часто не може дати їм належного виховання в потрібному руслі. Ми даємо їм усвідомлення того, що вони є майбутньою рушійною силою в побудові своєї держави, а в ближчій перспективі – допомагаємо творити Себе – сильними фізично і духовно, витривалими, завжди готовими, відповідальними, шляхетними», – говорить співорганізатор події, член Тернопільського МНК Микола Мисак.

Організовували захід ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» спільно з Управлінням у справах сім’ї та молоді ТОДА і Козацько-десантним екологічним осередком ім. Дмитра Байди-Вишневецького.

І знову про дешевий мед: злодій-продавець обікрав тернополянина

Борщів і Україна прощались з відомим волонтером Володимиром Яворським