Оксана Пекун дожилась до того, що вже гастролює райцентрами Тернопільщини

Поділитися

13138953_798983483566591_7937559765237350020_nКолишні трохи відомі в Україні співаки і співачки дозбирують крихти колишньої слави. У листопаді 2015 року  у Кременці мав аншлаг Степан Гіга

Нині співак виставляє на огляд “брудну білизну” в шоу “Міняю жінку”, щоб хоч якось привернути до своєї персони увагу. А десятиліття тому Гіга збирав по два аншлаги в “Березолі” в день.

Аналогічна ситуація і в Павла Дворського. У грудні минулого року іменитий співак гастролював по Чорткову, Калушу, Дрогобичу і Стрию зі своїми синами

Днями стало відомо, що уродженка Тернопільщини Оксана Пекун, яка також бавиться у ведучу на першому національному, змушена гастролювати нашою областю з так званим концертним туром.

Офіційно це звучить так:

ВЖЕ ЗАВТРА 5.05. ПЕРШІ ДВА КОНЦЕРТИ ОКСАНИ ПЕКУН НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ
16:00 м Зборів, 19:30 м.Козова.

РОЗКЛАД КОНЦЕРТІВ Оксани Пекун у Тернопільській області.

5 ТРАВНЯ
– 16:00 Районний будинок культури м.Зборів
– 19:30 Районний будинок культури м.Козова

6 ТРАВНЯ
– 16:00 Районний будинок культури м.Теребовля
– 19:30 Районний будинок культури м.Гусятин

7 ТРАВНЯ
– 16:00 Районний будинок культури м.Копичинці
– 20:00 Палац студента м.Борщів (квитки в газетному кіоску коло кінотеатру та в день концерту в залі)

8 ТРАВНЯ
– 16:00 Районний будинок культури м.Чортків
– 19:30 Районний будинок культури м.Бучач

КВИТКИ В БК.

Довідка Вікіпедії

pekynОксана Пекун (2 листопада 1969, м. Тернопіль) — українська естрадна співачка, телеведуча. Заслужена артистка України (1998), народна артистка України (2011).

Оксана Пекун мешкає в Києві.

Закінчила середню школу № 10 у Тернополі, факультет початкових класів в Тернопільському педагогічному інституті (нині Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка), де здобула спеціальність «вчитель початкових класів і музики».

Співала в інститутському вокально-інструментальному ансамблі «Молодість». Керівником його тоді був композитор і аранжувальник Олександр Бурміцький. Він написав для Оксани пісні, з якими вона заявила про себе як естрадна співачка. Серед них пісні «Кав’ярня кохання» та «Не залишай», написані на вірші Олени Лайко.

У складі ансамблю «Молодість» стала учасницею фестивалю «Червона рута-91».

Пісні співачки п’ять років поспіль ставали шлягерами року, виборюючи почесні «золоті» диски на однойменному фестивалі. Це композиції «Вперше», «Квіти в дарунок», «Дика орхідея», «Відлітаю, прощай».

Пісня «Зелен клен», яку написали Ігор Поклад і Юрій Рибчинський, що в оновленому варіанті увійшла до репертуару Оксани Пекун, була названа шлягером ХХ століття.

Співпрацює із продюсером Володимиром Коваленком.

Саунд-лідером команди Оксани Пекун є композитор та аранжувальник Олег Макаревич. Саме його пісня «Відлітаю, прощай» на вірші Олени Лайко докорінно змінила як музичний образ Оксани Пекун. Такі пісні як «Ти будеш мій», «Поцелуй меня», «Танець ай-яй-яй», які вимагали вже для створення відповідного образу і участі на сцені балету, і справжнього шоу.

Результатом творчої співпраця Оксани Пекун з поетесою Оленою Лайко є більше 10 пісень. На пісню «Ти будеш мій» в 1998 році був знятий перший «серйозний» кліп Оксани, оскільки усі попередні роботи («Квіти в дарунок», «Новорічна зоря», «Вперше», «Ти не той») були якоюсь мірою «пробою пера».

В арсеналі Оксани Пекун є ще кліпи «Відлітаю-прощай» (режисер Євген Петров) і «Зелен клен» (режисер Віктор Підгурський).

photo_52У 2008 році на Першому Національному телеканалі з’явилася музична програма для всіх поколінь «Фольк-music» (автор і керівник проекту Володимир Коваленко). Мета програми: відродити українську народну пісню, неповторний мелос українського народу і разом з тим популяризація автентичної музики насамперед серед молоді. Оксана Пекун стала незмінною ведучою програми. «Фольк-music» — це пошук та відродження українського музичного етносу, автентичних мелодій та народних пісень різних регіонів України. А ще — це популяризація автентичної музики, насамперед серед молоді. Адже сучасне аранжування української музичної спадщини вдихають у неї нове життя. У цій програмі постають як професійні, так і аматорські колективи, а зіркові учасники програми нерідко представляють на розсуд аудиторії власні варіації відомих музичних творів, або й оригінальні пісні з домішками українського автентичного стилю. Програма «Фольк-music», разом з ведучою, була номінована на «Кращу музичну програму України» Національної премії України «Телетріумф». Завдяки програмі «Фольк-music» репертуар співачки поповнився низкою народних пісень. Це стало своєрідним поштовхом до виходу нового альбому «Козачка».

5 травня 2015 року відбувся сольний концерт Оксани Пекун в Бердичеві. До того артистка виступала у селі Боровиця Чигиринського району на честь 400 річчя села. 13 січня 2013року відбувся концерт Оксани Пекун на Старий Новий рік у ресторанно-готельному комплексі «Орися», що в місті Копичинці ( Тернопільська область)

***

30 грудня 2015 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прийняв у своїй резиденції народну артистку України та телеведучу Першого Національного телеканалу Оксану Пекун. За заслуги у відродження духовності в Україні Святійший Владика нагородив Оксану Пекун орденом Святої великомучениці Варвари. Оксана Пекун стала незмінною ведучою музичної програми «Фольк-music», котра з'явилася 2008 року на Першому Національному телеканалі. Метою програми стало відродження української народної пісні, неповторного мелосу українського народу і разом з тим популяризація автентичної музики насамперед серед молоді. Святійший Патріарх привітав співачку з високою нагородою, наголосивши на важливості пісні для душі народу, особливо у воєнний час, коли пісня піднімає дух і солдат на фронті, і всього українського люду. Предстоятель Церкви побажав Оксані Пекун подальшої плідної праці у популяризації народної музики на благо України та українського народу.
30 грудня 2015 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прийняв у своїй резиденції народну артистку України та телеведучу Першого Національного телеканалу Оксану Пекун. За заслуги у відродження духовності в Україні Святійший Владика нагородив Оксану Пекун орденом Святої великомучениці Варвари.
Оксана Пекун стала незмінною ведучою музичної програми «Фольк-music», котра з’явилася 2008 року на Першому Національному телеканалі. Метою програми стало відродження української народної пісні, неповторного мелосу українського народу і разом з тим популяризація автентичної музики насамперед серед молоді.
Святійший Патріарх привітав співачку з високою нагородою, наголосивши на важливості пісні для душі народу, особливо у воєнний час, коли пісня піднімає дух і солдат на фронті, і всього українського люду. Предстоятель Церкви побажав Оксані Пекун подальшої плідної праці у популяризації народної музики на благо України та українського народу.

 

У фіналі Ліги Чемпіонів зіграють дві іспанські команди з Мадрида

Після семінару – в армію