Підозрюваного у зґвалтуванні та грабежі пенсіонерки з Тернопільщини арештовано

Поділитися

За вчинення пограбування та зґвалтування пенсіонерки тернопільські оперативники затримали 40-річного жителя Івано-Франківщини. Нині підозрюваному вже обрано міру запобіжного заходу – під час досудового розслідування він знаходитиметься під вартою.Як розповів начальник управління кримінальної поліції Тернопільщини Степан Яцух, аби розкрити цей злочин, довелося відпрацювати чимало осіб, що раніше відбували покарання за подібні протиправні діяння, або схильні до їх вчинення та населених пунктів як нашої так і сусідньої областей . Адже злочин стався у селі Нараїв Бережанського району, що на межі з Івано-Франківщиною.

Оперативна робота кипіла, адже злочин викликав неабиякий резонанс серед місцевого населення. Люди розповідають, що боялися ввечері виходити з помешкань, не випускали на вулицю дітей.

Менше ніж через тиждень оперативно-розшукові заходи дали результат – поліцейським вдалося затримати підозрюваного.
Зі злів потерпілої – 75-річної пенсіонерки та свідчень підозрюваного стала вимальовуватися картина нічної кримінальної події. Зловмисник каже, що напередодні він посварився зі співжителькою і деякий час бродив поза домом. 15 травня опинився в Нараєві. Чомусь саме помешкання пенсіонерки йому приглянулося, бо помітив, що на подвір’ї господарює тільки старенька. Пенсіонерка розповідає, що мешкає разом з чоловіком, проте саме того дня його не було – поїхав до Львова на обстеження.

Проник зловмисник до чужої хати через вікно, та так спритно, що господиня й не почула приходу нічного візитера. Вже коли навпомацки став нишпорити в помешканні у пошуках наживи – прокинулася. Коли жінка зайшла до кімнати, непроханий гість уже встиг спорожнити пляшку спиртного, тож кинувся до неї, вимагаючи грошей. Перелякана бабуся навіть не встигла оговтатися від шоку, як зловмисник напав. Саме тому потерпіла згодом не змогла описати свого кривдника. Проникнення до житла, а згодом й пограбування не спричинили стільки болю та страждань жінці похилого віку, як насилля.

З чужої хати нападник пішов з краденим мобільним, наручним жіночим годинником, ліхтариком, пляшкою наливки та продуктами. Був переконаний – ніхто й ніколи не довідається про його ганебний вчинок, бо жертва не зможе його навіть впізнати, адже все відбувалося в темряві, і свідків злочину не було. Либонь, сподівався ґвалтівник і на те, що пенсіонерка соромитиметься заявляти про насилля. Та потерпіла знайшла в собі сили про все розповісти поліцейським.

-Щодо підозрюваного розпочато кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу – незаконне проникнення до житла, відкрите викрадення чужого майна (грабіж) та зґвалтування, – каже Степан Яцух. – Також перевіряємо його на причетність до вчинення інших протиправних діянь, розповіли “Про все” у  секторі комунікації ГУНП в Тернопільській області

Хлопець із села Буряківка Заліщицького району повішався на території місцевої ферми

Апостиль – спрощена процедура та електронний реєстр