У Авдіївці бойовики за добу випустили по українських позиціях 240 артилерійських снарядів та близько 30 мін

Поділитися

23-05Протягом минулої доби основною гарячою точкою у зоні АТО залишалася Авдіївка. «Одразу після опівночі ворожа артбатарея, розташована у селищі Спартак, відкрила вогонь по наших позиціях. За годину було випущено 240 снарядів. Вже у другій половині дня ворог застосував 82-мм міномети, випустивши близько 30 мін», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Бойовики також порушили режим тиші у Зайцевому, Невельському та Красногорівці. Всього на Донецькому напрямку незаконні збройні формування здійснили 10 обстрілів, із них 6 – із застосуванням важкого озброєння.На Маріупольському напрямку бойовики здійснили 17 обстрілів, 4 з них – із застосуванням важкого озброєння. «Зокрема, у Красногорівці та Широкиному відбулася низка мінометних обстрілів, а у Широкиному – артилерійський. Окрім цього, противник використовував БМП, ПТКР, зенітку та снайперів. Загалом неспокійно вчора було по всьому фронту, за винятком району Мар’їнки та Гранітного», – повідомив полковник Лисенко. На Луганському напрямку незаконні збройні формування 4 рази порушили режим тиші. «Зокрема, бойовики стріляли у Жовтому та Сокільниках, де зазвичай абсолютно спокійно. Окрім цього, у Нозванівці, двічі відкривали вогонь ворожі снайпери», – зазначив речник АПУ з питань АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення. «Це сталося внаслідок ворожого мінометного обстрілу в Авдіївській промзоні», – зазначив Андрій Лисенко. Серед бойовиків, за наявною інформацією, отримали поранення 3 бійці, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп.

За інформацією Генерального управління розвідки Міністерства оборони України, вчора бойовики задіяли 2 безпілотники на Маріупольському та Донецькому напрямках. «Безпілотники з території Росії перетнули неконтрольовану ділянку державного кордону України поблизу села Маркине Новоазовського району та Ульянівське Амвросіївського району», – зазначив речник АПУ з питань АТО.

Вчора правоохоронці затримали мешканця Нововасилівки Красноармійського району Донецької області, який на власному подвір’ї вчинив стрілянину з автоматичної зброї. «Під час обшуків місць проживання винуватців інциденту було вилучено 10 ручних гранатометів, більше 100 гранат до підствольного гранатомета, 10 ручних гранат, майже 3 тисячі набоїв різного калібру та автомат АКСУ-74», – повідомив полковник Лисенко.

Андрій Лисенко повідомив також, що вчора через КПВВ «Зайцеве» прослідували 18 вантажних автомобілів із майже 320 т продовольства для мешканців тимчасово окупованих територій. Гуманітарну допомогу передала благодійна організація.

Речник АПУ з питань АТО зазначив також, що вчора відбувся вже третій випуск військових снайперів, які тренувалися під проводом інструкторів Збройних сил Великої Британії.

Українці претендують на рекорд Гіннеса у номінації «Найбільший мовний урок у світі»

У селі Цвітова впала в колодязь і загинула літня жінка