Як отримати шенгенську візу на 5 років?

Поділитися

polskaЯк відкрити мультишенген візу на 2 чи на 5 років на прикладі репатріаційної візи в Польщу (шенгенської візи для родичів переселенців).

Для того, щоб відвідати більшість європейських країн, громадянам України необхідна шенгенська віза. Є декілька типів віз, і зазвичай варто робити саме той тип, який відповідає вашій меті візиту до країн шенгену.

Для подорожей логічно робити туристичну шенген візу, але для її оформлення вимагають оплачене як мінімум на 50 відсотків бронювання готелю та його підтвердження на фірмовому бланку готелю, яке потрібно отримати факсом.

Останніх декілька років серед жителів західних і центральних областей (Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Рівенської, Волинської, Вінницької, Хмельницької та Житомирської області) користується популярністю шопінг віза (віза на закупи). Вона є одною з найпростіших у плані бюрократичної тяганини і вимог до документів та для її оформлення достатньо неоплаченого бронювання готелю.З візою на закупи можна мандрувати Європою, але основним мінусом шопінг візи є те, що її відкривають максимум на півроку або рік.
Шенгенська репатріаційна віза в Польщу (віза для родичів переселенців) на термін від двох до п’яти років.

Приблизно рік тому я натрапив на статтю Ореста Зуба, у якій йшлося про можливість отримання багаторазової шенгенської візи на 5 років. Виготовити таку візу можуть родичі людей, які потрапили під переселення з Польщі в Україну у 1945 – 1947 роках.

Як з’ясувалося, людей, які підпадають під цю категорію, є дуже багато. У 1945-1947 роках було переселено більше півмільйона людей і з великою імовірністю хтось з ваших дідусів чи бабусь потрапили під переселення. А враховуючи, що довготермінову шенген візу для переселенців можуть робити ще й чоловік чи дружина дітей та внуків примусово переселених, то таких людей у західних областях є ледь не третина!

Я і сам не здогадувався про можливість виготовлення такої візи і останні роки користувався річними шопінг візами, хоча рік тому міг спокійно зробити собі 5-річну шенгенську візу.

Ця репатріаційна віза є схожою по простоті виготовленням з шопінг візою, а основна перевага візи для переселенців у тому, що навіть якщо у вас до того не було жодної шенгенської візи, вам виготовляють візу мінімум на 2 роки! А якщо у вас вже були будь-які польські шенген візи, то ви можете розраховувати на довгострокову візу терміном на 5 років!

Отож згадайте, чи бува хтось з ваших бабусів чи дідусів не був переселений, а краще спитайте про це у своїх батьків чи безпосередньо у бабусів/дідусів. Якщо ви одружені, то попросіть вашу половинку дізнатися те саме (адже тоді ви теж можете виготовити таку візу).

З 23 червня 2015 року при подачі документів на шенгенську візу всі заявники мають з’явитися особисто в консульство чи ППВА, щоб надати свої біометричні дані (відбитки пальців та цифрову фотографію).

Оновлено у липні 2015 року. Візу вам відкриють починаючи з тої дати на яку у вас заброньовано готель – не раніше і не пізніше. Також зауважте, що готель потрібно забронювати не пізніше ніж за 3 місяці від дати подачі документів.

З липня також вимагають будь-який документ де вказана дата народження переселеної особи. Це може бути свідоцтво про народження, паспорт, свідоцтво про шлюб чи інший документ.

Важливо! При реєстрації на подачу документів онлайн для репатріаційної візи потрібно обирати категорію “Шенгенська віза”. Якщо ви оберете “Шенгенська туристична”, то документи у вас не приймуть.

lowcostavia.com.ua

Sony запатентовала контактные линзы со встроенной камерой

Брати Капранови вимагають в «України молодої» «відшкодування» за недоотримані прибутки