Захист населення і територій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на хімічно-небезпечних об’єктах

Поділитися

24 травня, відповідно до «Плану основних заходів цивільного захисту на 2016 рік», затвердженого розпорядженням голови Тернопільської ОДА від 29.01.2016 №30-од, на базі Управління ДСНС України у Тернопільській області відбувся семінар на тему «Захист населення і територій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на хімічно-небезпечних об’єктах».
У його роботі взяли участь фахівці пожежно-рятувальної служби, Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА, а також представники місцевих органів виконавчої влади та хімічно-небезпечних об’єктів. До слова, на Тернопільщині класифіковано 10 підприємств, що використовують близько 230 т небезпечних хімічних речовин. Відтак у зоні можливого хімічного забруднення перебувають 107 населених пунктів, де мешкає 9 тис. осіб.
Під час семінару заступник начальника Управління Олександр Гавура наголосив, що саме від рівня підготовки і злагодженості в діях об’єктових формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту залежить запобігання або мінімізація наслідків надзвичайних ситуацій.
До присутніх довели вимоги керівних документів щодо порядку проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту. Також учасників проінформували про всі нормативно-правові акти, що регулюють діяльність по напрямку радіаційного та хімічного захисту.
На завершення заходу присутні отримали можливість оглянути спеціальну техніку та оснащення, що знаходиться на озброєнні рятувальників та призначена для використання під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на хімічно-небезпечних об’єктах, повідомили “Про все” у ДСНС України у Тернопільській області

Знову у Тернополі феєричні молодиці з народним гумором та запальними піснями – Наталя Фаліон та гурт «Лісапетний батальйон»

Українська студія створила неймовірний кліп для пісні британського гурту