Знову війна з московським патріархатом на Тернопільщині: село Колосова

Поділитися

13432447_1282362041791827_883135432198040652_nВ селі Колосова Кременецького району представники Московського Патріархату в прямому сенсі окупували церкву. Встановили камери, почепили замок на воротах кладовища. І все це з метою не пустити у храм вірних ‪УПЦ_КП‬. Люди обурені таким відношенням вирішили добитися правди через суд. Однак виявилося, що храм є у приватній власності МП. Як це трапилося? Адже за законом культові споруди збудовані до 1991 року належать державі й можуть бути надані у безоплатне або почергове користування релігійним громадам.

Юлія Ковальчук, сільський голова, перевищуючи свої посадові обов’язки, незаконно передала храм у приватну власність. Відомо, що вона прихильниця московського патріархату. Тому такі нікчемні брудні дії є цілком прийнятними для неї. Коли суд визнав дії сільської ради не правомірними, Юлія Ковальчук представила акт, який свідчив, що церква будувалася протягом 2002-2006 років. І на цій підставі сільська рада просто оформила право власності. Та брехня рано чи пізно виявляється. Є документи й свідчення старожилів Колосової, які засвідчують, що храм, насправді, був збудований у 1990 році. Отже, церква не може бути у приватній власності.

Таким чином у Тернопільському господарському суді скасували свідоцтво про право власності. Це рішення обурило представників‪ ‎РПЦ‬. Ці безбожники не могли прийняти той факт, що правда перемогла і церквою зможуть вільно користуватися представники громади Київського патріархату

2 червня розглядався черговий позов ‎МП‬ по цій справі у Львівському апеляційному господарському суду. РПЦ просила відмінити рішення Тернопільського суду й залишити храм у приватній власності, при цьому оперуючи сфальсифікованими документами. Та судді залишили дійсним рішення першої інстанції.

Таким чином правда перемогла і вже цієї неділі вірні УПЦ КП відправлятимуть літургії у своїй церкві. Проте Московський патріархат не хоче віддавати церкву і заявляє, що без крові тут не обійдеться.

Ми українські націоналісти завжди стояли на стороні правди, добра, справедливості та проукраїнської громади не можемо бути осторонь цих подій та готові усіма можливими методами допомогти громаді села повернути собі церкву. Це для нас є важливим ще й тому, що РПЦ є чужою для українців церквою, яка завжди займала антиукраїнську позицію та була оплотом «руського міра» в Україні, в т. ч. і на Тернопіллі, про що свідчать останні події в нашій державі та області.

І ми будемо з нею боротися до повної перемоги, визволяючи українців з тенет московської «церкви». І в цій боротьбі ми переможемо! І нехай допоможе нам Бог!

Слава Ісусу Христу! Слава Україні!

Правий Сектор Тернопільщини

У Тернополі відбудеться чемпіонат з дворового футболу

8 червня відбулися матчі-відповіді розіграшу Кубка Тернопільської області з футболу