Активісти просять зробити зупинки громадського транспорту безпечними від «вилітань» автомобілів

Поділитися

Photo facebook Оксана БлищикНа сайті електронних петицій Київради зареєстрована пропозиція встановити захисні стовпчики від машин на зупинках громадського транспорту.

Активісти громадської організації «Інститут успішного міста» стверджують, що бетонні блоки або будь-які інші засоби захисту необхідні, оскільки ризик ДТП на зупинках вкрай значний.

3 липня в Запоріжжі автомобіль Renault влетів у зупинку і скоїв наїзд на 42-річну жінку. У цей же день в Одесі на ходу загорівся автомобіль і врізався в зупинку, яка теж загорілася. 2 липня в Вінниці мотоциклісти не вписалися в поворот і збили сім’ю з 3-річною дитиною, яка стояла на зупинці.

Photo facebook  Alena Denga20 червня у Києві на Московському проспекті 28-річний водій Opel Vectra зачепив маршрутку, вилетів з проїжджої частини і врізався у зупинку. Внаслідок ДТП померла 61-річна жінка, постраждало шість осіб, одна з них у край важкому стані.

«Загибель людей на зупинках – це не тільки трагічна випадковість, а й результат безвідповідальності влади, яка відповідає за будівництво, утримання та експлуатацію об’єктів транспортної інфраструктури. Питання безпеки на зупинках потребує окремої уваги та обов’язкового рішення», – наголошується в тексті.

Петиція доступна за посиланням: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=3240

Зауважимо, що дана петиція вийшла в топ популярних на сайті КМДА.

„Загублена” до 1095 днів податкова накладна може потрапити до кредиту через „уточненку”

Игровые автоматы играть на деньги рубли