Міністру оборони з родиною виділили персональний секретний готель

Поділитися

Міністр оборони України Степан Полторак разом із сім’єю проживає в готельному комплексі на території військової частини в Києві. За які кошти збудований комплекс, для чого і як утримується – невідомо. Міноборони не надало журналісту прогарми “Наші гроші з Денисом Бігусом” Мар”яні Мотрунич інформації про цей об’єкт.
До переїзду в Київ Степан Полторак працював у Харкові. 2002 році був призначений начальником Академії внутрішніх військ МВС України, нині Національної академії Національної гвардії України. Цим навчальним закладом керував понад 10 років. З 2014 – кар’єра Степана Полторака пішла стрімко вгору: командувач Внутрішніх військ МВС, потім – Національної гвардії України, врешті став Міністром оборони за рекомендацією Президента України. В жовтні 2014 року парламентарі підтримали кандидатуру Степана Полторака на посаду Міністра оборони.

Після призначення Полторака міністром, в інтернеті поширили інформацію, що у звичайній багатоповерхівці на Харківському житловому масиві живе вся його сім’я: дружина – капітан міліції Інна Полторак, син ІТ-шник – Ігор і невістка. Та з’ясувалося, що сусіди давно нікого з родини не бачили.У телефонній розмові Степан Полторак пояснив, що проживає в іншому місці і це пов’язано з його безпекою.
“- Я проживаю в іншому місці, з метою безпеки. В моїй Декларації вказано, де я проживаю і я плачу за оренду гроші. Все це є, договір на оренду квартири.

– А це готельний комплекс якийсь?

– Я проживаю на території військової частини. В мене є договір. Знімаю кімнату і там проживаю. І це пов’язано з безпекою, враховуючи те, що я Міністр оборони.”

Персонал військової частини говорить, що в готельному комплексі мешкає тільки родина міністра. Зрештою на цю територію військовослужбовцям заходити заборонено. Там своя автономія.Загалом земельна ділянка Міноборони, на якій розташовується вся військова частина, згідно з даними Реєстру нерухомого майна розміром понад 61 га. Чверть території – відгороджена високим забором для готельного комплексу. Жодної інформації про нього немає. За які кошти збудований цей комплекс – невідомо. Як невідомо і те, за чий рахунок зараз утримується ця територія. Міноборони на Запит відповіло, що інформація про цю військову частину з обмеженим доступом. І що «розголошення цієї інформації може спричинити шкоду обороноздатності держави».
Щоранку кортеж міністра покидає ворота військової частини. Як правило, 2 машини – BMW Х6 та Lexus, який перевозить самого Полторака. Формальною власницею автівки є пенсіонерка з Кременчука, яка прописана в Києві на Рейтарській. Ця жінка пов’язана із помічником пана Полторака Іваном Бриком. Lexus записано на матір його дружини Наталі Брик. Сам Брик і його дружина раніше працювали з Полтораком в Харківській академії. Хоча міністр стверджує, що Лексус, яким він користується знаходиться на обліку Міноборони. До речі, у 2014 році дружина міністра, Інна Полторак, придбала нерухомість в Івана Брика в Харкові.Такий новий Lexus може вартувати понад 60 тис дол США. Раніше ця машина належала Олегу Мурашову, помічнику Ігоря Котвіцького – нардепа Народного Фронту та бізнес-партнера Арсена Авакова. Зараз пан Мурашов очолює Харківську дирекцію «Укрпошти». На початку цього року Мурашов придбав собі свіжіший Lexus, а попередній продав пенсіонерці з Кременчука – матері Наталі Брик. Згідно з декларацією за останні три роки у самого Степана Полтарака у власності чи у користуванні нема жодного позашляховика. Дружина, Інна Полторак, задекларувала придбаний минулого року Смарт Мікро 2002 р.в. але насправді їздить на новому Міні Купері 2015 р.в. Формально, автівку «з конвеєра» придбала матір Інни Полторак, Надія Рязанова, восени минулого року. В декларації про неї ні слова. Степан Полторак пояснив ситуацію із машиною, якою користується його дружина: “У декларацію [вноситься], якщо має право власності на машину. Моя дружина не має ні довіреності, ні права власності на цю машину. Мати дружини просто дала їй можливість з нового року на цій машині їздити.”
Крім автівки, теща Степана Полторака володіє новою квартирою. 2010 року, коли Степан Полторак керував Харківською академією, Надія Рязанова придбала трикімнатну квартиру в харківській новобудові на 140 кв.м. Нині в цьому ЖК «Дім на Набережній» 1 квадратний метр коштує 980 дол США. “То що стосується тещі…3-х кімнатна квартира. Ну по-перше, це не нова квартира. Вона в ній живе 5 або 6 років, по-моєму. Ну я думаю, що в принципі, відповідно до Закону України кожен громадянин має право на житло, то думаю, що це питання не зовсім… І майно, яке в неї є, там житлова площа, ви вказали, і Купер, це не є надзвичайно високим прибутком”, – пояснив Степан Полторак.

Недалеко від квартири Надії Рязанової- 2-кімнатна квартира її онука, Ігоря Полторака. Загальна площа квартири – 66 кв.м. Отримана в подарунок 2009 року. Зараз Ігор Полторак мешкає в Києві і працює в сфері ІТ.
Інформація про доходи

Загальна сума сукупного доходу Степана Полторака за 2013 р. – 151 693 грн, зарплата – 149 637 грн, інші види доходів – 2056 грн. У Інни Полторак загальна сума сукупного доходу – 46032, яка дорівнює заробітній платі. У власності Степана Полторака – частина квартири, загальна площа якої 89 кв.м. У власності сім’ї декларанта земельна ділянка на 679 кв.м. у м. Харків. Заощаджень – нема.

У декларації за 2014 р. загальна сума сукупного доходу 464 041 грн, з яких заробітна плата 366 977 грн. Дарунки призи та виграші – 23 984 грн, інші види доходів – 73 080 грн. Загальна сукупна сума Інни Полторак за 2014 р. – 70 988 грн, але з чого саме складається – не зазначено. З нерухомого майна у Степана Полторака – без змін, суміжна власність квартири на 89 кв.м. А у сім’ї, крім земельної ділянки на 679 кв.м. з’явилася земельна ділянка на 941 кв.м. та житловий будинок на 39, 8 кв.м. І на рахунках у сім’ї декларанта – 262 097 грн.

За 2015 р. Степан Полторак отримав загальну суму сукупного доходу – 357 176 грн, з яких 266 498 грн – заробітна плата. Дарунки, призи та виграші – 13 719 грн. Інші види доходів – 76 959 грн. Сума коштів на рахунках у банках у Полторака – 1 864 грн та 168 376 грн. Загальна сума сукупного доходу в Інни Полторак 499 143 грн, з якої зарплата – 51 248 грн. Дивіденди, проценти – 32 020 грн. Дохід від рухомого та нерухомого майна – 415 875 грн. Інна Полторак придбала Смарт Мікро за 2002 р.в. На рахунках у банку у членів сім’ї – 155 635 грн. З літа минулого року Інна Полторак була внесена в ЄДР як ФОП, але станом на зараз – діяльність припинена. Код КВЕД 96.02: надання послуг перукарнями та салонами краси (основний), надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

bihus.info

Із 73 тисяч сиріт в Україні офіційно 53 тисячі дітей мають живих батьків

В бібліотеці все було в шоколаді