Оголошена десятка претендентів на нагороду найкращому футболісту Європи за версією УЄФА

Поділитися

Cristiano-Ronaldo-Portogallo-calcio-foto-twitter-uefa-euro-2016-800x533-800x533Оголошена десятка претендентів на нагороду найкращому футболісту Європи за версією УЄФА в сезоні 2015/16, повідомляє сайт організації.

До списку кандидатів увійшли: Гарет Бейл ( “Реал” і збірна Уельсу), Джанлуїджі Буффон (“Ювентус” і збірна Італії), Антуан Грізманн (“Атлетіко” і збірна Франції), Тоні Кроос (“Реал” і збірна Німеччини), Ліонель Мессі (“Барселона” і збірна Аргентини), Томас Мюллер (“Баварія” і збірна Німеччини), Мануель Нойер (“Баварія” і збірна Німеччини), Пепе (“Реал” і збірна Португалії), Кріштіану Роналду (“Реал” і збірна Португалії), Луїс Суарес (“Барселона” і збірна Уругваю).

Під час жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів-2015/16, яке відбудеться 25 серпня в Монако, журі обере кращого з трьох претендентів.

Таким чином переможець минулого року Л.Мессі може втретє отримати приз. Аргентинець став володарем першої подібної нагороди в 2011 році. Також Кращими гравцями за версією УЄФА визнавалися Андрес Інієста (2012), Франк Рібері (2013) і Кріштіану Роналду (2014 року).

Відзначимо, що всього в початковий список потрапили 37 футболістів, однак до топ-10 не пробилися такі виконавці, як Златан Ібрагімович, Джеймі Варді, Арторо Відаль, Еден Азар, Неймар, Роберт Левановскі, Поль Погба, Кевін де Брейне, Андрес Іньєста, Лука Модріч, Гонсало Ігуаїн та інші.

Нагадаємо, що в журі увійшли журналісти з усіх національних асоціацій УЄФА. Кожен член журі назвав п’ятірку кращих, на його погляд, футболістів сезону. За кожне перше місце гравець отримував п’ять очок, за кожне друге – чотири, і так далі. Десять кращих пройшли до другого раунду голосування, за підсумками якого буде відібрано три кандидати. Їх імена оголосять 5 серпня. Переможець стане відомим 25 серпня.

Бойовики обстріляли житлові квартали Авдіївки: один цивільний поранений

Про тернопільський педагогічний