У Польщі арештували українця – власника найпопулярнішого в світі торрент-трекера

Поділитися

narЗа звинуваченням з боку США у порушенні авторських прав та змові з метою відмивання грошей, у Польщі затримали українця Артема Вауліна – власника найпопулярнішого в світі торрент-трекера KickassTorrents (КAT). Обставини, які стали причиною його затримання, цілком іронічні, пише TechCrunch: використовуючи одну і ту ж IP-адресу, Ваулін спробував цілком законно зробити покупку на iTunes, а потім зайшов на сторінку KickassTorrents у Facebook.

США вже зробили запит на екстрадицію українця. Вауліна підозрюють в створенні та організації роботи KickassTorrents, щомісячна аудиторія якого складає 50 млн відвідувачів.

Також стало відомо, що Ваулін використовував сервери по всьому світу, а також переміщував і міняв домени через постійні конфіскацій і цивільні позови. Таким чином, на додачу до головного звинувачення, суд в Чикаго розпорядився конфіскувати сім доменів, пов’язаних з Kickass Torrents: kickasstorrents.com, kat.ph, kickass.to, kastatic.com, kickass.so, thekat.tv and kat.cr.

У Міністерстві юстиції США заявляють, що КAT вкрав в індустрії розваг США понад $1 млрд. За даними американської сторони обвинувачення, з 2008 року KickassTorrents дозволяє незаконно відтворювати і поширювати сотні мільйонів копій захищених авторським правом фільмів, ігор, музики та інших медіа. За порушення авторських прав в США покаранням може стати позбавлення волі до п’яти років, а за відмивання грошей – 20 років ув’язнення.

KickassTorrents — вебсайт, що служить пошуковим індексом для .torrent файлів та magnet-посилань. Станом на липень 2016 року сайт займає 68 місце за відвідуваністю у світі згідно з глобальним рейтингом Alexa. Після серії нападів з боку Міністерства США у квітні 2011 року, KAT переїхав на нове доменне ім’я kat.ph. У лютому 2013 року інтернет-провайдери Великобританії під тиском лондонського суду заблокували доступ до KickassTorrents. Тоді доменне ім’я було змінене на kickass.to. У червні того ж року KAT був виключений із пошуку Google, а в серпні – заблокований бельгійськими провайдерами.

150 фермерів придбали 150 автоматів: усі чиновники в районі стали “шовковими”

Як китайська влада створила масивну трансплантаційну індустрію