За добу українські військові відбили 5 атак бойовиків

Поділитися

24-07Вчора у зоні АТО ситуація загострилася, особливо на Луганському напрямку. За добу українські військові відбили 5 атак бойовиків, із них 3 – під Новозванівкою на Луганському напрямку, 2 – під Мар’їнкою на Маріупольському напрямку. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО. За минулу добу внаслідок бойових дій 6 українських військовослужбовців загинули, 13 – отримали поранення, 8 – контузію. Серед бойовиків, за наявною інформацією, загинули 7 і отримали поранення 12 бойовиків так званих «6-го полку» зі Стаханова, «7-ї бригади» із Дебальцевого, «9-го полку» із Новоазовська та «11-го полку» із Макіївки.На Луганському напрямку бойові дії активізувалися після 2-ї ночі із початком масованого мінометного обстрілу з боку незаконних збройних формувань, якрий тривав 7 годин поспіль. «Між 8 та 12 годиною, під прикриттям мінометного вогню, ворог пішов у пряму атаку на наші позиції, проте був відкинутий влучним вогнем у відповідь. Невдача не зупинила окупантів: вони запросили артилерійську підтримку, а також підтягли до лінії фронту танки. Згодом, близько 14 та 16 години НЗФ ще двічі атакували наші опорні пункти. Обидва бойових зіткнення завершилися на нашу користь: ворог не пройшов. Зрештою, після 16.15 ворог вирішив припинити бойові дії», – розповів полковник Мотузяник. Він зазначив, що ці атаки протягом дня бойовики здійснили з південно-східного напрямку, з боку Калинового. Крім цього, незаконні збройні формування здійснили мінометний обстіл в Оріховому, у районі Бахмутської траси, і порушили режим тиші у Лопаскиному, поблизу Щастя. Всього на Луганському напрямку за добу відбулося 15 обстрілів з боку бойовиків.

На Маріупольському напрямку вчора відбулося 38 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, із них 15 – із важкого озброєння. Найбільш потужні обстріли відбулися у Красногорівці, Старогнатівці, Чермалику та на ділянці фронту Гнутове – Широкине, із застосуванням мінометів і танків. «У Мар’їнці між 19 та 21 годиною відбулося 2 бойових зіткнення сил АТО з противником. Обидва напади успішно відбиті», – повідомив полковник Мотузяник. У Красногорівці, Мар’їнці та Широкиному працювали снайпери бойовиків.

На Донецькому напрямку за добу незаконні збройні формування 19 разів обстріляли позиції сил АТО, із них 10 – з важкого озброєння. Близько 1-ї ночі бойовики розпочали потужний артилерійський обстріл в Авдіївці та Опитному. Вранці біля Новоселівки Другої застосували 120-мм міномети. Увечері бойовики порушили режим тиші на Світлодарській дузі та в Авдіївській промзоні. «Противник застосовував БМП та 82-мм міномети, українські війська відкривали вогонь у відповідь. Окрім цього, ворог кілька разів порушив режим тиші у Троїцькому, в Горлівській агломерації, на позиції «Шахта Бутовка», – зазначив Олександр Мотузяник. У Зайцевому та Пісках було спокійно. Полковник Мотузяник додав, що на Донецькому напрямку зафіксували 5 польотів безпілотників бойовиків. Через погану взаємодію між підрозділами, один із них помилково збили бойовики зі складу так званої «7-ї бригади».

Олександр Мотузяник повідомив також, що у зоні АТО знайшли дві великі схованки зі зброєю. «Біля Попасної виявили схрон під приватним будинком, що містив протитанкову міну, танковий снаряд, 200-грамову тротилову шашку та близько 200 набоїв до автомата Калашникова з російським маркуванням. За інформацією правоохоронців, диверсанти бандформування «ЛНР» планували застосувати зброю і боєприпаси для підриву автошляху Сєвєродонецьк-Попасна», – повідомив він. У другому схроні, у Бахмуті, виявили 19 гранат Ф-1 та РГД-5 і майже 400 набоїв до пістолета Макарова.

Речник АПУ з питань АТО розповів також, що українські військові спільно з міжнародною гуманітарною організацією забезпечили питною водою мешканців Кирилівки Нікольського району Донецької області. До села завезли 1000 шестилітрових бутлів.

З 26 по 28 липня мешканцям Кременця рекомендують зробити запас води

Тернопільські нацгвардійці рушили на фронт