Вперше в Тернополі проведуть відкритий кубок з лате-арту

Поділитися

pgBvl4ZbSF4(1)В рамках фестивалю “Вуличний ринок” у Тернополі проведуть перший відкритий кубок з лате-арту. Суть змагання полягає у майстерності вливання спіненого молока в капучіно, завдяки чому на поверхні кави утворюються різні візерунки.

Наразі позмагатись за головний приз кубку, а саме 4 тисячі гривень, вже зголосилось 16 учасників. Зокрема, будуть баріста з Дніпра, Києва, Львова, Ужгорода та Тернополя.

– Взагалі саме змагання у такому форматі проведуть не тільки вперше в Тернополі, але й в Україні. Кубок пройде у 2 етапи: півфінал та фінал, – розповідає один з організаторів кубку Віталій Шашурін. – Наразі виготовляються два спеціальні кубики для змагання. На кожній грані куба буде певна фігура лате-арту простої і середньої складності. Після жеребкування перший учасник кидає перший куб, випадає певна фігура і учасники вливають попарно по два напої і дають їх суддям на оцінку. Таким чином кожен учасник має зробити 2 ідентичних капучіно з фігурою простої складності і 2 ідентичних капучіно з фігурою середньої складності. Оцінюватись буде не тільки якість малюнка, але й техніка виконання.

У фінал виходить 6 бариста. Кожен з них повинен представити 2 макіато, малюнок до якого обиратиметься суддями перед фіналом, 2 капучіно, малюнки обиратимуться шляхом кидання костей, а також один напій об’ємом 250мл з авторським зображенням.

Кубок з лате-арту пройде в передостанній день фестивалю “Вуличний ринок”, 27 серпня на лекційній зоні у парку Шевченка. Вхід для глядачів безкоштовний. Більше того, після оцінки суддями приготованих напоїв їх віддаватимуть глядачам на дегустацію.

Вищий господарський суд дозволив подавати онлайн клопотання

Продовжено строки відбору на навчання у вищі військові навчальні заклади