На тимчасово окупованих територіях на сході України – ротація російських військових, з Росії прибули 450 бійців

Поділитися

06-09За інформацією Генерального управління розвідки Міністерства оборони України, на тимчасово окупованих територіях на сході України відбулася ротація російських військових зі складу 331-го парашутно-десантного полку Збройних сил РФ. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО. Він зазначив, що постійне місце дислокації цього підрозділу – місто Кострома у Росії; на окупованій території України він розташований на передовій – Горлівка-Майорськ. «Окрім цього, з Росії через Сніжне в Донецьк приїхали ще 450 російських вояків з поки що не ідентифікованого підрозділу. Також 115 бойовиків з Донбасу прибули в окупований Крим, у місце постійної дислокації 810-ї окремої бригади морської піхоти ЗС РФ, для спільних навчань», – додав речник Міноборони.Вчора у зоні АТО внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, ще 2 військових та 1 співробітник поліції – отримали поранення. Серед бойовиків, за наявною інформацією, один загинув і троє отримали поранення.

На Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші у Луганському, Майорську та Авдіївці, переважно у світлу пору доби. При цьому застосовували тільки легке озброєння. «Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 13 ворожих обстрілів», – зазначив Олександр Мотузяник. На Луганському напрямку відбулися два обстріли – у Станиці Луганській та Новозванівці. «Обидва були достатньо тривалими. Важке озброєння при цьому противник не застосовував», – уточнив речник Міноборони з питань АТО.

На Маріупольському напрямку бойовики порушили режим тиші на ділянці Водяне – Широкине. При цьому незаконні збройні формування активно застосовували міномети. «Одразу після заходу сонця протягом 2 годин по наших позиціях було випущено майже 90 мін. Це сталося у Талаківці та Широкиному», – зазначив Олександр Мотузяник. Всього на Маріупольському напрямку сталося 6 обстрілів, у тому числі 4 – із важкого озброєння. Крім того, додав він, на всіх напрямках зафіксували загалом 5 польотів безпілотників бойовиків.

Полковник Мотузяник повідомив також, що оперативники затримали мешканця Луганська, який намагався перевезти на тимчасово окуповані території 10 мільйонів російських рублів та 100 тисяч доларів США через КПВВ «Зайцеве». Також перекрили канал контрабанди зброї з району проведення АТО. «Торгівця зброєю зловили під час продажу 2 гранатометів та 6 гранат із запалами», – деталізував Олександр Мотузяник.

Поліна Логунова і Дмитро Ступка зіграли закоханих панків у фільмі “Правило бою”

В Україні створили відеоролик, присвячений репресіям проти заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова