У Європарламенті відкривається виставка Івана Марчука

Поділитися

marchuk6-572x52926 вересня з нагоди 25-ї річниці незалежності України у Європейському Парламенті відкриється виставка одного із найяскравіших представників українського мистецтва — Івана Марчука.

Картина «Нерозгадані тайни» стала титульною під час виставки у Брюсселі, пише artslooker.com.

На виставці представлено 35 робіт, які охоплюють чотири з дванадцяти періодів творчості українського художника, серед них – «Голос моєї Душі», «Пейзаж», «Біла Планета 1» та «Погляд у Безмежність». Маючи глибоку філософську картину світу, художник створює образ, який відображає найглибший стан наших днів. Його роботи — це послання людям: про світ і щастя, добро і зло, життя і смерть, про вищі ідеали кохання.

Художник Іван Марчук є помітною фігурою серед корифеїв сучасної світової культури. Митець створив близько 5 000 картин і провів більше 100 персональних виставок. Він є засновником нових стилів у мистецтві. У 2007 році він був включений до британського рейтингу «Топ-100 геніїв сучасності» (72-й позиція). У 2006 році Міжнародна академія сучасного мистецтва в Римі прийняла Івана Марчука до «Золотої гільдії», і обрала його почесним членом наукової ради академії.

Європарламентарі до 30 вересня матимуть змогу насолодитися шедеврами нашого співвітчизника. Виставка організована під егідою українських дипломатичних місій в Брюсселі.

На Тернопільщині підприємець самовільно захопив майже 10 гектарів землі

Гройсман вірить, що українцям вистачить один рулон туалетного паперу на місяць і 2 кг сала в рік