Як у Тернополі вкрали 500 тисяч гривень

Поділитися

qniuv0ede-sЖурналіст Антон Марчевський, який слідкує за транспортною тематикою у Тернополі, поділився цікавими роздумами у соцмережі:”На КП “Міськавтотранс”, яке на балансі не має ЖОДНОГО автобуса, виділили півляма гривень! Усі маршрутки, які начебто обслуговує підприємство, у документах значаться як ОРЕНДОВАНІ.

Що значить “орендовані”?

У 2011 році відбувся конкурс серед приватних перевізників на обслуговування міських автобусних маршрутів. Перевізників, у яких автобусів недостатньо для забезпечення бодай одного великого маршруту (хто має один-два-три автобуси), “загнали” під один об’єкт конкурсу –
КП “Міськавтотранс”.

З точки зору організації самого конкурсу – все зроблено правильно: є кілька приватних транспортних компаній, а також спеціально створене КП, де зібрали усіх дрібних перевізників.

Конкурс провели, маршрути розподілили.

Перевага КП “Міськавтотранс” – це значна кількість маршрутів: 5, 11, 15, 17, 18, 21, 25, 26, 28, 31, 34, 36. Це дає можливість за потреби “перекидати” автобуси з одного маршруту на інший.

Все б нічого, якби не одне “але”. Усі ці перевізники на папері мають угоду з КП “Міськавтотранс”. А насправді усі вони звичайні маршруточники, які працюють від виручки, а не від кількості годин на лінії. Тому навіть на цих маршрутах є такі явища, як перегони на дорогах, завчасний з’їзд з маршруту та інші ганебні вчинки.

У водіїв КП “Міськавтотранс” є план по здачі виручки на КП “Міськавтотранс”. Решту водії залишають собі – на прожиття, на пальне, на запчастини.

Якщо водії здають виручку КП “Міськавтотранс”, то якого милого цій конторі виділяють гроші з бюджету?! Це попахує відмиванням грошей!

За ці кошти можна було би провести капітальний ремонт щонайменше двох тролейбусів!”,- справедливо підмітив п. Антон.

***

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради виділив на фінансову підтримку КП «Міськавтотранс» 0, 5 млн. грн.

Зокрема, розглянувши клопотання цього комунального підприємства, виконком вирішив дозволити управлінню транспорту, комунікацій та зв’язку перерахувати 500 000 грн. для фінансової підтримки КП «Міськавтотранс» з метою забезпечення стабільного функціонування підприємства.

На Тернопільщині аграрії приєднаються до проекту аграрних розписок

Ярмарок спорту відбудеться у Тернополі