Освітяни Тернопільщини три місяці без зарплати і тому вважають, що губернатору Степану Барні за його роботу – ганьба

Поділитися


Сьогодні з 12 години під Тернопільською облдержадміністрацією було гаряче. Зі всієї області до обласного центру приїхали викладачі 17 училищ (коледжів), які вже з липня не отримують зарплату. Аналогічна ситуація зі стипендіями учнів цих навчальних закладів.

Організували протестну акцію профспілки. Їхній лідер Андрій Присяжний зазначив, що тут ніхто не робить політики, не піариться на людській біді. І надав слово кожному з освітян, які мали що сказати. Згодом підійшли представники влади. Але ні заступник губернатора Юрій Юрик, ні голови облради Любомир Крупа не змогли знайти слова, щоб заспокоїти людей. Освітяни справедливо вимагали перших осіб області. Спочатку прийшов голова облради Віктор Овчарук. Його аргументація звелася до того, що запрошує до себе в кабінет представників, зробити звернення на Кабмін. Протестуючі його затюкали і чинуша втік.
osvitaГубернатор Барна прийшов не відразу. Бюрократи казали, що він нібито у відрядженні. Насправді, він нагороджував кращих представників харчової і переробної галузі. Коли із “білого дому” почали десятками виходити нагороджені, освітяни почали підколювати чинуш, що краще грамоти і квіточки роздавати, ніж реальні проблеми людей вирішувати. Врешті знайшов час для освітян й Барна. Вийшовши до людей, він чомусь постійно усміхався. Голодних і озлоблених злиднями людей це дратувало.

Губернатор почав обіцяти виконати їхні вимоги з виплати зарплати. Водночас, почав “алекати”, щоб серед освітян знайти 300 водіїв та кухарів для армії. Мовляв, там зарплата від 7 тисяч гривень. Людей відверто обурив цей шантаж. Освітяни відкрито скандували “Ганьба!” Барні. Чиновник №1 чомусь весь цей час й далі усміхався…

Врешті, пікетучі обрали представників від кожного коледжу і пішли в адміністрацію писати звернення на Кабмін. Разом із високопосадовцями. Присутні за цей час вирішили дати губернатору час до 25 жовтня.

У протилежному випадку люди грозяться до радикальніших дій: перекриття колії, доріг державного значення, похід до столиці тощо.

Спілкуючись з освітянами після акції, журналіст “Про все” почув, що люди не задоволені підсумками акції. Адже за те, що вони не отримують зарплати понад 3 місяці хтось з високопосадовців має нести кримінальну відповідальність.




osvita3

osvita2

У Тернополі знову дві аварії

Патрульні розшукали водія, який зник з місця ДТП