У Тернополі на території артилерійської військової частини відкрито та освячено молитовну каплицю

Поділитися

13Сьогодні, 13 жовтня, у Тернополі, напередодні Дня Захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці, на території 44-ї окремої артилерійської бригади в урочистій обстановці відкрито та освячено молитовну каплицю.

Ініціатором спорудження святині виступив командир бригади полковник Сергій Баранов, а воїни-артилеристи підтримали його. Втілити задум у життя вдалося силами всього колективу військової частини та доброчинцями Тернопільщини.

Освятив і окропив свяченою водою каплицю Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор.

–– Ця каплиця стане для кожної віруючої людини, яка служить у нашій військовій частині, осередком душевного спокою. Вона буде одним із важливих елементів виховання у воїнів військового обов’язку і почуття відповідального служіння Вітчизні, –– переконаний тимчасово виконуючий обов’язки командира бригади полковник Валентин Козловець.

2Він також наголосив, що ще з княжих та козацьких часів покровителькою українського війська вважалася Пресвята Богородиця, і саме тому напередодні Покрови освячено цю молитовну каплицю.

–– Колись захисту у Діви Марії просили наші славні земляки – князь Василько Теребовлянський, засновник запорізького козацтва Дмитро Байда-Вишнивецький, прославлений Северин Наливайко. Теперішнє покоління захисників Вітчизни, які гідно продовжують і примножують ті військові традиції, котрими завжди славився Галицький край йдучи на військову службу також проситимуть у Діви Марії щоби вона покрила їх своїм омофором у зоні проведення АТО на території Луганської та Донецької областей, –– зазначив ТВО командира артилерійської бригади.

У Тернополі переконані, що релігійні принципи військовослужбовців стануть міцною основою для дотримання законів, виконання вимог присяги, статутів та наказів командира.
Василь Лабай,

м. Тернопіль,

Фото автора

Волейбольний турнір, присвячений Дню захисника України, відбувся в Тернопільському управлінні СБУ

Покрова – свято весіль, матері, воїнів і прощення