Жителям Петербурга затвердили добову норму хліба на випадок війни

Поділитися

1734758Губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавчєнко затвердив продовольчі нормативи на випадок війни.

За рахунок резервів петербуржцям гарантують отримання 300 грамів хліба на добу протягом 20 днів, повідомляє російське видання Фонтанка.

Запаси сільгосппродукції створюються з метою забезпечення продовольчої безпеки міста. Вони складаються із оперативного резерву зерна – жита і пшениці.

Згідно з новою постановою, загальний об’єм запасів у найближчі три роки складе не менше ніж 69,7 тис. тон. Їх має вистачити на півтора місяці забезпечення 5,2 млн мешканців Санкт-Петербурга із розрахунку 300 г хлібних продуктів на день. Незнижуваний запас в 31 тис. тон розрахований на 20 днів отримання петербуржцями тієї ж самої 300-грамової порції.

Раніше про можливість війни з Росією заявили у США.

Начальник штабу американських сухопутних військ Марк Міллі на семінарі в Міністерстві оборони США (Пентагоні) заявив про високу ймовірність масштабної війни між Сполученими Штатами Америки та Росією, повідомляє видання The Independent, матеріал якого цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Міллі сказав, що такий військовий конфлікт «практично гарантований».

У свою чергу заступник начальника штабу армії США Джозеф Андерсон заявив, що Америка стикається із загрозою з боку агресивно налаштованих держав. «На кого це схоже? На Росію?» – сказав він.

Командування військ США відзначило, що є також висока ймовірність конфлікту з Китаєм. Як сказав генерал Вільям Хікс, технологічні досягнення Росії і Китаю змусили США підготуватися до насильства, якого армія Сполучених Штатів не бачила з часів війни в Кореї.

Генерал вважає, що звичайний конфлікт в найближчому майбутньому буде смертоносним і швидким.

Раніше Росія виступила з непрямою погрозою збивати американські літаки в Сирії, якщо ті будуть здійснювати удари по військах влади президента Сирії Башара аль-Асада, союзника Москви.

Як відомо, на початку вересня США і Росія домовилися про перемир’я в Сирії, яке протрималося лише тиждень. На тлі запеклих боїв за Алеппо США оголосили про припинення переговорів з Москвою.

Разом з тим в США розглядають недипломатичні способи припинення війни в Сирії, всупереч попередженню, яке надійшло від російської сторони про наслідки ударів по позиціях сирійської армії.

На Гусятинщині свіжий скотомогильник

У Кременці фінішував дев’ятий всеукраїнський турнір з бейсболу